Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

AdePlast se extinde pe piata de vopsele preluand Dufa

A.D. Companii /

Dieter Meffert, CEO Meffert AG (stanga) si Marcel Barbut, CEO si proprietar AdePlast.

Dieter Meffert, CEO Meffert AG (stanga) si Marcel Barbut, CEO si proprietar AdePlast.

Dupa expansiunea din ultimii ani pe segmentele de adezivi, mortare si termosisteme, AdePlast isi propune sa devina si unul dintre principalii producatori de vopsele din Romania. In acest scop, compania a preluat de la concernul german Meffert licenta pentru a produce vopsele sub marca Düfa.

"Atata vreme cat avem capacitatea, stim si putem sa producem la standardele impuse de Meffert AG am decis sa aducem langa marca de vopsele AdePlast si un alt brand cu notorietate si cota importanta de piata" a declarat Marcel Barbut, CEO si proprietar AdePlast.

Aceasta mutare este menita sa contribuie in acest an la cresterea cifrei de afaceri a producatorului roman pana la 50 milioane de euro, fata de 41 milioane de euro in 2012 (cu aproximativ 30% mai mult comparativ cu 2011). Profitul obtinut in 2012 s-a situat la aproximativ 15 milioane de lei (n.r. 3,4 milioane de euro).

Ponderea diviziei de vopsele in cifra de afaceri AdePlast ar urma de asemenea sa creasca substantial. Anul trecut AdePlast a vandut vopsele de 1,7 milioane de euro. Separat, Düfa Tec (subsidiara Meffert) a comercializat produse de 1,9 milioane de euro.

"Vrem sa devenim un jucator important pe piata de lacuri si vopsele", a declarat Bogdan Pirvu, manager al diviziei de vopsele AdePlast.

Domnul Barbut isi propune sa produca vopsea sub marca Düfa nu doar pentru consumul intern, ci si pentru export in Bulgaria, Ungaria, Austria si Ucraina. In acelasi timp, compania va continua sa produca vopsele si sub marca proprie.

Conform contractului semnat cu Meffert, AdePlast va produce timp de 6 ani (cu posibilitate de prelungire), vopsele sub marca Düfa, utilizand retetele si sprijinul tehnic al partenerului german. De asemenea, producatorul roman va absorbi subsidiara Düfa Tec.

"Vrem sa reluam contactele cu Romania. Düfa a revenit pe piata din Romania!", a declarat Dieter Meffert, CEO Meffert AG.

Proprietarul AdePlast nu a vrut sa faca publica valoarea tranzactiei, dar a mentionat ca aceasta se refera la plata unei sume fixe si a unei redevente anuale catre compania germana.

In acest an AdePlast isi va dubla capacitatile de productie pentru vopsele, prin inaugurarea celei de a doua fabrici dedicate acestui segment, la Ploiesti. Noua unitate de productie va avea o capacitate similara cu a fabricii de vopsele din Oradea (20.000 de tone pe an) si va intra in functiune in intervalul iunie-iulie, in urma unei investitii de 3 milioane de euro.

Pe langa fabrica de vopsele de la Ploiesti, AdePlast va mai inaugura in 2013 alte trei unitati de productie: o fabrica de adezivi si mortare uscate, precum si o unitate pentru polistiren expandat la Roman, respectiv o fabrica de polistiren expandat la Oradea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional