Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Afacerile MCA Grup s-au mentinut in primul semestru

A.D. Companii /

Ciprian Oprea, director general MCA Grup.

Ciprian Oprea, director general MCA Grup.

MCA Grup Romania, producatorul de usi de garaj, si-a mentinut cifra de afaceri in primul semestru al anului la o valoare similara nivelului inregistrat in aceeasi perioada a anului precedent, respectiv 2,8 milioane de euro, in contextul unei piete aflate in declin, au anuntat reprezentantii companiei.

Astfel, in primele sase luni ale anului, MCA a vandut 2.000 de usi de garaj sectionale (industriale si rezidentiale) si 4.800 de rulouri exterioare pentru ferestre (termostoruri).

Aportul exporturilor in afacerile producatorului a fost de 25%.

Pentru intregul an 2013, MCA tinteste afaceri de 8-9 milioane de euro.

"In primul semestru am remarcat un trend negativ al volumului comenzilor usilor de garaj . Avand in vedere sezonalitatea businessului, care ne-a obisnuit ca aproximativ 70% din activitatea anuala sa se desfasoare in semestrul II, asteptam o evolutie mai buna a pietei in lunile urmatoare. Pentru intreg anul, ne mentinem insa previziunile de contractie a pietei din Romania cu 10% pana la 20% fata de anul anterior, respectiv 8-9 milioane de euro", a declarat Ciprian Oprea, director general MCA Grup.

In 2012, pe piata locala a usilor de garaj s-a remarcat un declin de 10%, ca numar de unitati vandute, pana la 14.500 de unitati. Ca valoare, scaderea a fost chiar mai abrupta, de 16%, pana la aproximativ 10 milioane de euro, determinata si de reducerea preturilor.

MCA Grup a incheiat anul 2012 cu afaceri de 8,2 milioane de euro, mentinandu-se la acelasi nivel comparativ cu finele anului anterior, avand o cota de piata in Romania de aproximativ 32% pe segmentul de usi de garaj.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional