Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Afacerile S IMMO au mers bine si in acest an

A.D. Companii /

Proiectul The Mark din Bucuresti.

Proiectul The Mark din Bucuresti.

Fondul de investitii imobiliare S IMMO a obtinut in primele trei trimestre din acest an un profit net consolidat de 20,4 milioane euro, fata de 20,3 milioane euro in aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile totale au inregistrat o usoara scadere de 3,8 %, de la 151,9 milioane euro in primele noua luni din 2011, la 146,3 milioane euro in 2012.

"Rezultatele sunt conforme cu obiectivele stabilite pentru acest an si a fost atinsa performanta prevazuta, iar pietele de capital prezinta semne incurajatoare de revenire. Suntem foarte optimisti in privinta viitorului", a declarat Ernst Vejdovszky, membru al consiliului director S IMMO.

Cea mai mare parte din veniturile inregistrate in primele trei trimestre din 2012, respectiv 89,5 milioane euro, provin din chirii. Valoarea este cu 2,5% mai mica decat in perioada similara a anului precedent (91,8 milioane euro). Acest fapt se datoreaza in principal reducerii portofoliului de cladiri detinut cu 5,8% in urma vanzarii de imobile. In fapt, comania si-a propus pentru acest an sa vanda 5% din portofoliu pentru cel putin 100 milioane euro. In urma vanzarilor, S IMMO a obtinut 130,2 milioane euro. Similar, in 2013 compania intentioneaza sa vanda proprietati de inca 100 milioane de euro.

Cea mai profitabila piata a fost in intervalul amintit Germania, unde piata rezidentiala a generat multe oportunitati. Reprezentantii companiei s-au declarat incantati si de atragerea unor noi chiriasi in Romania si Bulgaria, acestea reprezentand pentru compani si pietele care prezinta cele mai mari provocari.

Activitatea de dezvoltare se va axa in urmatorii cativa ani pe proiectul Quartier Belvedere Central din Viena. Aici S IMMO si partenerii sai vor dezvolta un ansamblu mixt de birouri, un hotel si proprietati de retail, cumuland o suprafata desfasurata de aproximativ 130.000 mp.

La sfarsitul lunii septembrie 2012 S IMMO detinea 218 proprietati in Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Romania si Bulgaria. Suprafata totala inchiriata este de 1,3 milioane mp, la un randamentul (n.r. yield) mediu de 6,9%. Rata de ocupare era de 93,2%.

In Romania S IMMO detine centrul comercial Sun Plaza si ansamblul de birouri Sun Offices din zona Piata Sudului din Bucuresti si hotelul Novotel din centrul Capitalei.

Recent S IMMO a anuntat intentia de a construi o cladire de birouri de 28.000 mp pe Calea Grivitei din Bucuresti - proiectul The Mark.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional