Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Aktor a săpat aproape un kilometru de tuneluri în munte, pe traseul proiectului feroviar Braşov-Sighişoara

F.D. Ştirile Zilei /

Aktor a săpat aproape un kilometru de tuneluri în munte, pe traseul proiectului feroviar Braşov-Sighişoara

Primele două TBM-uri lansate de Aktor pentru a fora cele două tuneluri feroviare gemene care leagă Racoş de Apaţa sunt deja intrate adânc în munte. Aceste două tuneluri prin munte, care vor avea fiecare lungimea de câte 6,9 km, fac parte din viitoarea linie de cale ferată Braşov-Simeria, din Coridorul Rin-Dunăre, secţiunea Braşov - Sighişoara, subsecţiunea 2: Apaţa-Caţa, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană, iar contractul a fost semnat de Compania Naţională de Căi Ferate (CFR SA) cu consorţiul format din AKTOR SA - Alstom Transport SA - Arcada Company.

TBM Eleni a început forarea la 5 martie 2024 şi se află acum la peste 530 de metri adâncime în munte. TBM Varvara a început forarea la 29 mai 2024 şi a ajuns la 350 de metri adâncime.

Sute de inele prefabricate din beton sunt instalate non-stop pentru a forma tunelurile impresionante care au un diametru interior de 8,4 metri şi un diametru exterior de 9,4 metri. O linie de cale ferată va trece prin fiecare dintre aceste tuneluri, scurtând actualul traseu în zig-zag al trenului de la Braşov la Sighişoara, care urmează albia Oltului.

Eleni şi Varvara sapă perechea sudică de tuneluri, în timp ce o a doua pereche de tuneluri, numită Homorod, cu o lungime de 5,1 km fiecare, va fi forată între Racoş şi Homorod. TBM-urile 3 şi 4, Alexandra şi Konstantina, sunt asamblate acolo şi în curs de testare şi vor începe să foreze în curând.

AKTOR Construction este membră a grupului Intrakat, un lider industrial în sectoarele construcţiilor, infrastructurii, concesiunilor/parteneriatelor public-privat (PPP), surselor regenerabile de energie (SER), stocării energiei, dezvoltării imobiliare, proiectelor de mediu şi tehnologiilor digitale din Grecia, cu o prezenţă semnificativă în Europa de Sud-Est, listată la Bursa de Valori din Atena din 2001.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional