Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Alukonigstahl investeste intr-o crestere sustenabila a companiei

I.D. Companii /

Alukonigstahl investeste intr-o crestere sustenabila a companiei

Compania Alukonigstahl a reusit anul trecut o imbunatire a cifrei de afaceri cu 16,3%. Afacerile companiei din 2012 s-au ridicat la 10,5 milioane Euro din care 1 milion o reprezinta sistemele solare.

Astfel, anul precedent a marcat o revenire fata de perioada 2009-2011, ani de scadere. Cresterea a fost insa realizata cu mult mai mult efort decat in timpurile de boom imobiliar, a precizat Attila Beer, administrator Alukonigstahl.

Cel mai bun an pentru companie a fost 2008, cand cifra de afaceri se invartea in jurul sumei de 25-30 milioane Euro. Din aceasta valoare 16-17 milioane Euro o reprezintau structurile de aluminiu.

Cota de piaţa a companiei pe partea de sisteme de aluminiu, segmentul premium, este la ora actula de 6%, cota pe care compania intentioneaza sa o mentina in acest an.

Investitii in cresterea capacitatilor de depozitare

In acest an compania va demara constructia unei noi hale langa cea deja existenta in comuna Berceni, judetul Ilfov. Investitia se va ridica la suma de 1,2 milioane Euro. Proiectul include totodata renovarea halei existente. Noua hala va avea o suprafata de 2.700 mp. Inceperea lucrarilor este programata pentru inceputul lunii decembrie.

17.500 mp livrati pentru Sky Tower

Compania Alukönigstahl a livrat anul trecut 17.500 mp pereti cortina pentru proiectul Sky Tower, cel mai inalt imobil din Romania. Fadata are un coeficient de transfer termic 1.268 W/m2K.

De asemenea compania a livrat fatade pentru proiecte precum: Offices FCC, sediul UniCredit din Bucuresti, Institutul Pro-DD Brasov, Maritimo Mall Constanta, Facultatea de Drept - Universitatea Craiova, corpul 4 al City Business Center Timisoara, Mall Galati, terminalele aeroportului Henri Coanda.

Pe segmentul de energie regenerabila, printre proiectele remarcabile, se numara reabilitarea unei cladiri industriale pentru Tehnomag. In cadrul proiectului a fost refacuta anvelopa cladirii, folosindu-se diferite tipuri de panouri fotovoltaice. In total, puterea instalata a celor 380 de panouri fotovoltaice este de 63,23 KWp. Alte exemple notabile sunt centrala fotovoltaica de la Selgros Pantelimon si parcul fotovoltaic de 44 MW realizat in judetul Giurgiu.

Academia Alukonigstahl, un nou concept

In acest an compania a lansat sub denumirea, Academia Alukonigstahl, un program de scolarizare pentru personalul partenerilor companiei, firme prelucratoare de sisteme din aluminiu.

Scopul acestei actiuni este cresterea calitatii lucrarilor executate, intarind in acest fel bunul renume al marcilor detinute de companie (Shuco, Jansen, Corus).

Seminariile vor fi organizate atat langa depozitul din Bucuresti cat si la Iasi, Timisoara si Cluj.

Work-shopurile au durata de doua zile pentru fiecare categorie de produse : ferestre - usi - pereti cortina din profile de aluminiu.

Previziuni 2013, crestere

Pentru 2013 conducerea Alukonigstahl si-a propus realizarea unei cifre de afaceri de 14 milioane de Euro. Totodata se doreste realizarea unui profit de 5-8%. Pentru moment premisele sunt bune, anul 2013 a inceput cu mai multe proiecte decat 2012.

Alukonigstahl este prezenta in Romania din 1995, activand pe piata de sisteme de fatada si tamplarie din Romania.

Compania ofera totodata solutii pentru folosirea energiei solare precum: metode pentru prepararea apei calde menajere, incalzirea apei din piscina si sustinerea incalzirii incaperilor. Sistemele fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, precum si solutiile combinate din sisteme fotovoltaice si de incalzire solara sunt de asemenea in portofoliul Alukonigstahl.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional