Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Asmita Gardens atinge un record de vanzari in luna aprilie

I.D. Companii /

Asmita Gardens atinge un record de vanzari in luna aprilie

Complexul rezidential Asmita Gardens din Capitala a vandut in luna aprilie a acestui an 21 de apartamente cu o valoare totala de peste 2,5 milioane euro. Dintre acestea, 11 au fost achizitionate cu plata integrala, trei prin credite bancare si sapte prin rate direct la dezvoltator.

Andreea Comsa, sefa Departamentului Real Estate din cadrul Euro Insol, lichidatorul judiciar al ansamblului, a declarat:

"Este cea mai spectaculoasa crestere inregistrata de vreun dezvoltator imobiliar din zona Bucurestiului din 2007 pana in prezent depasind chiar si rezultatele foarte bune obtinute de noi pana acum."

In luna aprilie au fost achizitionate patru apartamente de patru camere (141 mp utili), 10 apartamente de trei camere (104 mp utili), cinci apartamente de doua camere (70 mp utili) si doua apartamente studio (42 mp utili).

Asmita Gardens SRL se afla in insolventa din 7 noiembrie 2011, in urma cererii creditorului majoritar AGI RRE. Instanta a desemnat ca administrator judiciar al companiei EURO INSOL SPRL.

Expunerea AGI RRE este de 70 milioane euro si provine dintr-un credit acordat in 2006 de Alpha Bank Romania dezvoltatorului in vederea construirii ansamblului imobiliar.

Pana la momentul deschiderii procedurii, pretul mediu de vanzare era de 1.600 Euro/mp. Dupa deschiderea procedurii insolventei apartamentele s-au valorificat la un pret mediu de 1.000 Euro/mp.

Pana in prezent s-au vandut 444 de apartamente, ramanand disponibile 314.

Realizarea proiectului Asmita Gardens a presupus o investitite in valoare de 120 milioane euro. Constructorul ansamblului din spatele lacului Vacaresti este compania Strabag. Complexul imobiliar este alcatuit din sapte turnuri avand intre 16 si 24 de etaje, cuprinzand un numar total de 765 de apartamente. In functie de numarul de camere apartamentele sunt distribuite astfel: 60 de apartamente cu patru camere, 296 cu trei camere, 332 apartamente cu doua camere, 70 de apartamente studio, sapte penthouse-uri.

Asmita Gardens cuprinde si 5.900 mp de spatii comerciale si 9.000 mp patrati de gradini, locuri de joaca pentru copii si spatii verzi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional