Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Aversa isi va eficientiza si creste productia

A.D. Companii /

Compania de investitii Benevo a oferit noi asigurari ca va relua productia la fabrica de pompe Aversa. Aceasta dupa ce saptamana trecuta a achizitionat unitatea de productie din Bucuresti (prin filiala sa Blue Diamon) in parteneriat cu Autoplast, de la Ministerul Economiei. Valoarea tranzactiei a fost de 17,3 milioane de euro.

"Fabrica are nevoie de multa munca si, incepand cu saptamanile viitoare, angajatii vor relua activitatea si vom incepe sa investim in fabrica. Suntem deschisi catre noi parteneriate cu scopul de a aduce clienti noi si a utiliza capacitatea fabricii. Ne aflam in fata unei mari provocari, dar apreciem munca grea si asteptam cu nerabdare sa restabilim numele Aversa", a declarat Michael Topolinski, presedintele Benevo.

Inainte de mutarea intr-o noua unitate, Benevo va reporni productia initial in unitatile existente. De asemenea, noul proprietar intentioneaza sa restabileasca o parte din contractele cheie la nivel local si va pune accentul si pe cresterea exporturilor.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a intalnit ieri cu o delegatie a Sindicatului Liber Independent Aversa, ocazie cu care a reiterat ca activitatea fabricii va continua.

"La inceputul acestui an am declarat ca ma opun unei solutii care sa duca la lichidarea acestei companii si transformarea ei in fier vechi si am solicitat o solutie care sa permita continuarea activitatii. In sfarsit aceasta solutie s-a gasit. Aversa a fost vanduta, cu suma de 17,3 milioane de euro. Am solicitat o garantie de participare la licitatie de 5,19 milioane de euro, suficient de puternica pentru a garanta ca cei care cumpara chiar intentioneaza sa continue productia la Aversa", a declarat ministrul Economiei.

Potrivit procesului verbal al licitatiei, cumparatorul este obligat sa continue activitatea de productie tip Aversa (pompe si piese de schimb) si sa aiba un numar de minimum 200 de salariati o perioada de trei ani de la data adjudecarii.

Compania Aversa, fondata in 1882, are o bogata experienta in fabricarea de pompe de specialitate, printre clientii cheie numarandu-se inclusiv centrala nucleara de la Cernavoda. Performanta companiei a scazut treptat in ultimii zece ani iar din 2006 a fost in insolventa. Productia a incetat in totalitate incepand cu luna iulie a acestui an. Ministerul Economiei a organizat 15 licitatii diferite pentru companie in cursul anului 2013, pana ca aceasta sa fie vanduta, saptamana trecuta.

Compania Benevo este cunoscuta in Romania pentru derularea de tranzactii imobiliare cu apartamente si proiectele vizand constructia a doua centre comerciale: Victoria City Center, respectiv Vulcan Retail Park in Bucuresti.

Compania Autoplast face parte din grupul de societati Magic care include, de asemenea, Magic Engineering si AVANTEC. Magic a fost fondata in 1993 si are o experienta semnificativa in Romania in fabricarea de stante si matrite specializate pentru productia de repere din aluminiu si plastic, cu o gama larga de clienti internationali. Pe langa acestea, compania dezvolta activitati importante in domeniul energiei, prin dezvoltarea de subansambluri pentru turbine. Avand in vedere ca Aversa vinde si pompe pentru sectorul energetic (Cernavoda, Rovinari, Turceni) exista sinergii create prin combinarea fortelor, care faciliteaza livrarea catre clientii mari, au argumentat reprezentantii consortiului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional