Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

BASF, rezultate record in 2011

I.D. Companii /

Kurt Bock, Presedintele Consiliului Director al BASF

Kurt Bock, Presedintele Consiliului Director al BASF

BASF, producator de substante chimice pentru constructii, a depasit semnificativ nivelurile atinse in 2010 in ceea ce priveste vanzarile si veniturile si a obtinut o prima ridicata asupra capitalului investit in 2011, informeaza un comunicat al companiei.

in comparatie cu 2010, vanzarile au crescut cu 15%, pana la 73,5 miliarde de euro. Profitul operational (EBIT) inainte de venituri/cheltuieli exceptionale a avut o crestere de 4% pana la 8,4 miliarde de euro, iar EBIT a ajuns la 8,6 miliarde de euro, cu 11% mai mult decat in 2011.

Profitul EBIT a suferit o scadere de 14% in trimestrul patru 2011

La un nivel de aproximativ 18,1 miliarde de euro, vanzarile inregistrate in al patrulea trimestru din 2011 au fost mai mari decat cele din aceeasi perioada din 2010, precum si decat cele din al treilea trimestru din 2011. Cu toate acestea, incetinirea economiei de-a lungul anului s-a reflectat in profitul EBIT inainte de venituri/cheltuieli exceptionale, care a avut o scadere de 14% fata de trimestru patru din 2010, ajungand la 1,5 miliarde de euro Tendinta observata de companie la inceputul celui de-al doilea trimestru a continuat. Clientii au fost mai precauti, si-au redus stocurile si au amanat comenzile in speranta ca daca economia va scade si preturile vor urma acelasi curs.

"Cu o valoare de 7,1 miliarde de euro, fluxul de numerar provenit din operatiuni a depasit nivelul ridicat atins anul anterior.", a declarat Dr Hans-Ulrich Engel, CFO (Chief Financial Officer) in cadrul BASF. Profitul net mai mare a contribuit in mod semnificativ la aceasta situatie. Extinderea afacerilor si cresterea preturilor au dus la cresterea capitalului net de lucru.

Cheltuielile legate de active corporale (fabrici, echipamente) si active necorporale in valoare de 3,4 miliarde de euro au fost cu 862 de milioane de euro mai mari decat cele din anul anterior. Cheltuielile de capital importante pentru initierea operatiunilor in 2011 au inclus: extinderea fabricii din Nanjing, China; construirea fabricii de metilamine in Geismar, Louisiana; construirea unei fabrici de oleum in Antwerp, Belgia si extinderea sistemului de conducte de gaze naturale din Europa.

In 2012 BASF doreste sa depaseasca nivelurile record din 2011

"Ne asteptam ca economia globala sa ia viteza in 2012, dupa un start moderat", a spus Kurt Bock, Presedintele Consiliului Director al BASF. "Incertitudinile date de criza datoriilor suverane, in special in Europa si SUA, vor atenua perspectivele de crestere. Impulsul pozitiv in ceea ce priveste industria chimica va veni din nou din tarile emergente", a incheiat Bock.

Excluzand efectele achizitiilor si cesiunilor, BASF doreste sa creasca volumele de vanzari. Compania are ca obiectiv depasirea nivelurilor record atinse in 2011 in ceea ce priveste vanzarile si profitul EBIT inainte de venituri/cheltuielile exceptionale. Veniturile vor fi sustinute de reluarea productiei de petrol in Libia si, de asemenea, de volumele in crestere din sectorul chimic.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional