Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bosch a deschis o noua fabrica la Blaj

I.D. Companii /

Bosch a deschis o noua fabrica la Blaj

Noua fabrica Bosch de la Blaj a inceput productia de senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit destinati industriei auto.

Compania Bosch, furnizor de tehnologii si servicii, va investi circa 50 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2013 pentru extinderea fabricii si achizitia unor noi mijloace de productie. Pe o suprafata totala de 40.000 de metri patrati vor fi create pana la sfarsitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de munca.

Noua unitate de productie de la Blaj va apartine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al sasiului din cadrul Bosch, care produce componente si sisteme de siguranta auto pasiva si activa, dar si sisteme de asistare a soferului. Rolul senzorilor care vor fi produsi la Blaj este de a transmite catre sistemul electronic de bord informatii legate, de exemplu, de viteza de rotatie a rotii, informatii esentiale pentru buna functionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS si ESP.

Bosch este prezent la Blaj inca din anul 2007, cand a deschis o unitate de productiei a diviziei sale Drive and Control. Astfel, la Blaj s-a produs pana in prezent tehnologie liniara folosita in ingineria mecanica. La inceputul anului 2013, in cadrul fabricii Bosch Rexroth din Blaj activau circa 570 de persoane. Odata cu deschiderea noii unitati, la finalul anului 2013, numarul angajatilor celor doua unitati de productie Bosch de la Blaj va ajunge in total la 900 de persoane.

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara. In ultima parte a anului 2013 este planificata deschiderea unei noi unitati de productie si dezvoltare la Cluj, destinate producerii de unitati electronice de comanda destinate industriei auto. La inceputul anului 2013, numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania era de circa 1.400 de persoane.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional