Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

"Bosch" se asteapta la o crestere a vanzarilor in 2012

A.D. Companii /

Franz Fehrenbach, presedinteleconsiliului de administratie al Robert Bosch

Franz Fehrenbach, presedinteleconsiliului de administratie al Robert Bosch

Grupul "Bosch", furnizorul de tehnologie si servicii, a obtinut anul trecut un venit din vanzari de 51,4 miliarde euro, in crestere de 8,8% fata de anul 2010, potrivit rezultatelor preliminare furnizate de Grup.

Ca urmare a elementelor exceptionale, profitul inainte de impozitare era de aproximativ 5% din cifra vanzarilor, situandu-se sub ţinta propusă de 7-8%. "In general, suntem multumiti cu profitul obtinut. Daca nu ar fi existat elementele exceptionale ne-am fi incadrat in tinta propusa," a declarat Franz Fehrenbach, presedintele consiliului de administraţie al Grupului "Bosch". Printre exemplele de elemente speciale, domnia sa a mentionat cresterea costurilor materialelor, investitiile directe considerabile in sectoare de activitate de viitor, precum electromobilitatea si energia regenerabila, precum si reevaluarea in scadere a activelor diviziei de Energie solara.

Toate cele trei sectoare de activitate ale Grupului, au contribuit la cresterea companiei. Tehnologia auto a generat pentru prima data vanzari de peste 30 de miliarde de euro, inregistrand astfel o crestere de aproximativ 8% fata de anul precedent. Cea mai mare crestere de vanzari s-a produs in sectorul tehnologie industriale, care a crescut cu 20%, la 8 miliarde de euro. Sectorul de bunuri de larg consum si echipamente pentru constructii a continuat sa creasca la un nivel constant, inregistrand vanzari mai mari cu 4,3%, totalizand 13 miliarde de euro.

In anul 2011, Grupul a alocat peste 4 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare.

Pentru anul 2012, "Bosch" estimeaza ca economia mondiala va fi afectata in continuare, insa nu preconizeaza o recesiune globala. In aceste conditii, Grupul se asteapta la o crestere a vanzarilor cu 3-5%.

Strategia "Bosch" vizeaza extinderea activitatilor in cadrul regiunilor in crestere, in special in Asia - Pacific. In acelasi timp, Grupul isi va extinde sectoarele de activitate, precum domeniul energiei regenerabile. "Obiectivul nostru pe termen lung este sa candidam la pozitia de lider pe piata energiei regenerabile, in ciuda conditiilor actuale dificile ale pietei", a afirmat domnul Fehrenbach.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional