Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bosch se asteapta la rezultate in crestere in 2013

A.D. Companii /

Grupul Bosch, furnizorul de tehnologii si servicii, anticipeaza o crestere a vanzarilor cu 2 - 4% pe parcursul anului fiscal 2013.

"Am luat multe masuri pentru a spori veniturile in acest an. In acelasi timp, vom profita de toate oportunitatile pentru dezvoltare, atat in domeniile de activitate consacrate, cat si prin abordarea unor noi sectoare de activitate", a declarat Volkmar Denner, presedinte consiliului de administratie Bosch.

Compania prevede inca riscuri economice considerabile, ca urmare a nivelului mare al datoriilor suverane din SUA si Europa. Pentru economia din Europa, Bosch anticipeaza sfarsitul recesiunii, dar prevede in acest an o stagnare a dezvoltarii economice. In aceste conditii, cresterea vanzarilor Grupului Bosch a fost modesta in primul trimestru al anului 2013.

In anul fiscal 2012, vanzarile inregistrate de Bosch au crescut cu 1,9%, atingand o cifra de 52,5 miliarde de euro. Dupa ajustarea ce a luat in calcul efectele cursului de schimb, cifra vanzarilor rezultata a fost cu 0,8% mai mica decat in 2011.

Din punct de vedere al profitului inainte de taxe si impozite, Bosch a declarat o marja operationala de 2,5%. Profitul brut inregistrat a fost de 2,8 miliarde de euro (5,3 % din vanzari).

In 2012, in domeniul bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii s-au inregistrat vanzari de 13,4 miliarde de euro, reprezentand o crestere de 2,5%. Nivelul profitului inainte de taxe si impozite a scazut la 620 milioane de euro, comparativ cu 730 milioane de euro anul trecut. Divizia Scule electrice a reusit sa atraga clientii in special in Europa de Est, Asia si America de Nord, precizeaza reprezentantii grupului.

Incepand cu 1 ianuarie 2013, Domeniul energetic si al echipamentelor pentru constructii din cadrul Bosch este reprezentat de diviziile Sisteme de securitate, Termotehnica si Energie solara, precum si sucursalele Bosch Energy si Building Solutions GmbH. Bosch considera ca modernizarea sistemelor de alimentare electrica a cladirilor, a gestionarii energiei si a izolarilor constituie un potential imens pentru eficienta energetica, precum si pentru vanzari.

Grupul anticipeaza o crestere anuala de 8% a acest nou sector de activitate si are ca obiectiv inregistrarea unei cifre a vanzărilor de opt miliarde de euro pana in anul 2020, in 2012 atingand un volum de vanzari de 5 miliarde de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional