Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Bosch: vanzari in crestere, dar profit mai mic

I.D. Companii /

Grupul Bosch, furnizor de tehnologii si servicii, a crescut peste asteptari in 2011, valoarea vanzarilor companiei marindu-se cu 9 %, pana la suma de 51,5 miliarde de euro.

La finele anului fiscal 2011 profitul inainte de impozitare avea o valoare de 2,6 miliarde de euro, fata de 3,5 miliarde de euro, valoare la care se situa in 2010. La 5,1%, marja de profit s-a situat sub intervalul propus. In ianuarie, Bosch a identificat drept cauze ale acestei situatii dificultatile suplimentare cauzate de cresterea preturilor materiilor prime si cursul valutar. In plus, s-a investit considerabil in anumite sectoare de afaceri de viitor, precum electromobilitatea sau energiile regenerabile, avand loc si o depreciere a activelor diviziei de energie solara, totalizand 560 de milioane de euro.

Sectorul de Tehnologie industriala creste in mod sustinut, insa piata sistemelor fotovoltaice este in impas

In 2011, sectorul de afaceri tehnologie industriala a inregistrat cea mai puternica crestere, de 21 %, pana la o valoare de 8 miliarde de euro. Pe de alta parte, divizia de Energie solara nu a avut rezultate satisfacatoare. In ciuda unei cresteri de peste 10 procente a volumului de vanzari pentru celule si module, cifrele au scazut dramatic. Cauza este scaderea preturilor de pe piata sistemelor fotovoltaice, in procent de pana la 40%.

Germania, crestere de 11% a cifrei de vanzari

In Europa, cifra de vanzari a companiei Bosch a crescut cu 9,6%, la 30,4 miliarde de euro. Acest lucru se datoreaza in special rezultatelor excelente inregistrate in Germania, unde cifra de vanzari a crescut cu 11 %, la 12 miliarde de euro. In 2011, Bosch a investit aproximativ 2,1 miliarde de euro in Europa, dintre care 1,2 miliarde de euro in Germania. Europa de Est reprezinta un alt centru de interes pentru activitatile de investitii: in Romania, de exemplu, compania isi extinde uzina din Blaj.

Cresteri mai modeste ale vanzarilor preconizate pentru 2012

In acest an Grupul Bosch se asteapta la o crestere modesta a vanzarilor, estimata intre 3 si 5 procente. Pana acum rezultatele obtinute in primul trimestru al anului sunt destul de promitatoare, vanzarile au crescut cu aproximativ 5% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cea mai mare crestere a fost atinsa in sectorul tehnologiei industriale, urmat de sectorul tehnologiei auto.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional