Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Centrele Comerciale ale Sonae Sierra sunt aproape total ocupate

I.D. Companii /

Dezvoltatorul de centre comerciale Sonae Sierra a inregistrat la nivel international un profit net de 9,7 milioane euro in 2011, reprezentand o crestere cu 12% fata de cele 8,7 milioane euro inregistrate in aceeasi perioada a anului 2010.

Vanzarile de active in Europa - Alexa din Germania si Mediterranean Cosmos din Grecia in anul 2010 si Plaza Éboli si El Rosal, ambele din Spania, in anul 2011 - si IPO-ul de succes din Brazilia incheiat in primul trimestru al anului 2011 au condus la o scadere a venitului direct anual cu 8%, de la 226,7 milioane euro in 2010 la 209,2 milioane euro in 2011. Ca rezultat, in pofida eforturilor de ajustare a costurilor in toate zonele companiei, EBITDA a suferit o scadere de 9% in aceeasi perioada (112,8 milioane euro comparativ cu 123,4 milioane euro in 2010).

Portofoliul gestionat de Sonae Sierra la nivel global a avut o performanta pozitiva, luand in considerare performantele actuale din domeniul vanzarilor de retail in unele piete in care compania activeaza, vanzarile chiriasilor scazand cu numai 0,2% in 2011, comparativ cu anul 2010.

Fara a tine seama de impactului firesc al situatiei economice asupra procentului de ocupare din sectorul de retail, procentul de ocupare a portofoliului la nivel global a fost de 96,8%, cu 0,5% mai mult decat cel inregistrat in anul 2010. Aceasta cifra reflecta atat calitatea activelor, cat si a managementului companiei.

Totodata, activitatea de furnizare de servicii catre terti a fost consolidata si extinsa, odata cu semnarea a trei noi contracte pentru inchirierea Sun Plaza, Magnolia Shopping si Vitantis Mall, in Romania.

Compania a inceput de asemenea sa furnizeze servicii in noi zone geografice, respectiv in Maroc, Algeria si Croatia si a demarat constructia a doua noi proiecte.

In prezent, Sonae Sierra detine 49 de centre comerciale in operare, 28 din acestea fiind situate in afara Portugaliei, respectiv in Spania (9), Italia (4), Grecia (1), Germania (3), Romania (1) si Brazilia (10).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional