Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ceramica Iasi si-a triplat cota de piata in trei ani

I.D. Companii /

Ceramica Iasi a reusit sa-si depaseasca in 2011 cifra de afaceri inregistrata la inceputul crizei. Astfel, valoarea cifrei de afaceri realizata anul trecut s-a ridicat la 65,6 milioane lei, cota de piata a companiei crescand la 20% fata de 6% in 2008. La cresterea cotei de piata a contribuit si dezvoltarea distribuitiei companiei in 35 de judete ale tarii.

"In dorinta de a rezista pe o piata de profil instabila, gama de caramizi a fost extinsa de la un numar de cinci modele la 20 de tipuri variate, in functie de natura si obiectivul constructiei. Pe langa acestea am lansat o serie de produse pentru oferirea de originalitate si rafinament casei si gradinii Brikston Garden si Brikston Klinker. Mai mul a fost creat un nou material de zidarie, BRAC.", a declarat Iulian Mangalagiu, Director General Ceramica Iasi.

De la declansarea crizei economice, la finele lui 2008, compania a inregistrat un volum de vanzari intr-o continua crestere, de la 189 mii de metri cubi in 2008 si ajungand la 373 mii de metri cubi in 2011.

In anul 2011 piata de zidarie a atins un prag similar celui din 2005-2006, ajungand sub jumatatea celei din 2008 in ceea ce priveste valoarea. Doar anul trecut piata de zidarie a scazut cu 37% in volum si cu 64% in valoare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional