Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Colliers si-a mentinut portofoliul de clienti in 2011

I.D. Companii /

Laurentiu Lazar, Managerul Departamentului de Evaluari si Consultanta din cadrul Colliers International

Laurentiu Lazar, Managerul Departamentului de Evaluari si Consultanta din cadrul Colliers International

Colliers International Romania a evaluat pe parcursul anului 2011 proprietati imobiliare in valoare de 7 miliarde de euro, in crestere cu 10% fata de 2010, arata un comunicat al companiei.

"Ca si in anii precedenti, clientii existenti ai departamentului au avut cea mai mare pondere in totalul valoric al proprietatilor evaluate in 2011, respectiv 85%. Numeric, aproximativ 30% dintre contractele semnate in 2011 au fost incheiate cu clienti noi.", a afirmat Laurentiu Lazar, Managerul Departamentului de Evaluari si Consultanta din cadrul Colliers International.

In 2011, majoritatea cererilor inregistrate au fost cele pentru garantarea imprumuturilor, iar valoarea proprietatilor evaluate in acest scop a reprezentat circa 50% din totalul valorii evaluate. Pe locul al doilea ca pondere s-au situat lucrarile efectuate pentru raportare financiara si cele in scopuri fiscale, a caror valoare cumulata a reprezentat aproximativ 25% din valoarea totala evaluata de Colliers in 2011. De asemenea, s-a remarcat cresterea numarului de evaluari in vederea achizitiei sau vanzarii, comparativ cu o pondere destul de mica a acestora in 2010.

In ceea ce priveste veniturile realizate de catre Departamentul de Evaluari si Consultanta al Colliers International in Romania anul 2011 a adus o crestere usoara a acestora, iar pentru anul in curs este estimata mentinerea acestora.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional