Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Comelf isi mentine trendul ascendent

I.D. Companii /

Comelf si-a continuat trendul ascendent in primele sase luni ale anului inregistrand o crestere a cifrei de afaceri de aproape 7% comparativ cu acelasi interval al anului trecut.

Afacerile companiei in primul semestru s-au ridicat la 79,39 milioane lei, productia vanduta insumand 79,13 milioane lei.

Veniturile Comelf au crescut de la 74,41 milioane lei la 81,13 milioane lei in primul semestru din 2013 comparativ cu acelasi interval al anului precedent.

Profitul net in schimb s-a aflat in scadere de la 1,77 milioane lei, in primul semestru din 2012, la 1,38 milioane lei, in primul semestru 2013.

Soldul creantelor a crescut fata de inceputul acestui an cu 3,7 milioane lei, respectiv 8,2%. De asemenea a crescut cu 565.000 lei soldul datoriilor ce trebuie platite intr-o perioada mai mare de un an. Aceasta valoare reprezinta creditul de investitii pentru derularea programului de retehnologizare.

Programul de retehnologizare a demarat in acest an, pana in prezent fiind incheiate contracte de peste 3 milioane euro cu furnizori de utilaje/echipamente.

Valoarea totala a investitiilor in programul de retehnologizare se ridica la 8 milioane de euro scopul fiind cresterea productivitatii si competitivitatii pe piata interna si externa a Comelf.

Desi trendul a fost crescator rezultatele primului semestru au fost sub asteptari.

Profitul prevazut pentru aceasta perioada a fost realizat in procent de doar 48,4%.

Rezultatele dorite nu au fost atinse in principal din cauza gradului scazut de acoperire cu contracte, doar 88% pe total societate. La aceasta se adauga tergiversarea preluarii produselor de catre furnizorul de sisteme de filtrare international Donaldson cat si cresterea ponderii produselor unicat, care implica o productivitate mai mica si costuri mai ridicate.

Compania Comelf este un producator de utilaje si de componente pentru utililaje. De asemenea compania are ca obiect de activitate productia de filtre/electrofiltre si produse din inox.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional