Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

COMPANIIDe la învelitori metalice la panouri fotovoltaice

A.D. Companii /

De la învelitori metalice la panouri fotovoltaice

După ce au scăzut comparativ cu perioada de vârf 2007-2008, preţurile pentru învelitoarele de tablă şi profile s-au stabilizat, ne-a precizat domnul Adrian Buculei, reprezentantul societăţii "Unimetal" din Timişoara, producător de tablă ondulată, tablă tip ţiglă tablă cutată şi profile.

Pentru a veni în întâmpinarea cererii de pe piaţă, societatea a introdus învelitoarea metalică cu panouri fotovoltaice încorporate, pretabilă atât pentru locuinţe cât şi pentru spaţii industriale. Preţurile la panourile monocristaline sunt de aproximativ un euro pe W. Având în vedere că un panou produce în jur de 250 W, cu 10 astfel de panouri se poate acoperi integral consumul de electricitate al unei locuinţe (2,5 kWh), precizează domnul Buculei.

În ansamblu, pe piaţa învelitoarelor metalice s-a simţit o anumită îmbunătăţire în acest an, iar în perspectivă, datorită noii legi privind certificatele verzi, există oportunităţi pentru investiţii în panouri fotovoltaice, mai spune domnul Adrian Buculei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional