Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

COMPANII"Espe Sunparc" va construi un parc fotovoltaic de 4 MW in Romania

A.D. Companii /

Giorgio Feletto, din cadrul departamentului tehnic "Espe Sunparc"

Giorgio Feletto, din cadrul departamentului tehnic "Espe Sunparc"

"Espe Sunparc", din Timisoara, va incepe in urmatoarele luni constructia unui parc fotovoltaic de 4 MW in Romania. "Piata energiilor regenerabile creste peste tot in lume, iar Romania ofera oportunitati foarte bune, iar nivelul radiatiei solare este satisfacator", ne-a precizat domnul Giorgio Feletto, reprezentantul companiei.

Compania furnizeaza aplicatii pentru parcuri fotovoltaice, dar si pentru acoperisurile constructiilor industriale sau rezidentiale, aplicatii mediii si mici. In Romania grupul italian din care face parte compania are o prezenta de peste 15 ani in furnizarea de echipamente electrice si hidroelectrice. In plus, investitorii italieni au construit si administreaza mai multe centrale hidroelectrice, iar activitatea se extinde, ne-a mai spus domnul Feletto.

Tendinta generala pe piata solutiilor fotovoltaice este de reducere a preturilor pe masura ce tehnologiile se imbunatatesc, insa pretul unui proiect variaza mult in functie de solutia implementata. "Piata din Romania este de abia la inceput si suntem deschisi variantelor.

In Italia am abordat multe solutii, am lucrat deopotriva cu privati si cu municipalitati pentru fotovoltaice. Productia romaneasca va creste, asa cum s-a intamplat in Italia", relateaza reprezentantul "Espe Sunparc".

Pentru realizarea unui proiect fotovoltaic nu conteaza doar gasirea unui amplasament potrivit in ceea ce priveste productivitatea, ci si posibilitatea de conectare la retea si mai ales capacitatea retelei de a prelua energia produsa. Daca numarul de centrale este mare intr-o anumita zona, atunci operatorul de retea trebuie sa investeasca deopotriva in imbunatatirea retelei, subliniaza domnul Giorgio Feletto.

"Espe Sunparc" este o firma italiana de inginerie si constructii recent infiintata, specializata pe proiecte la cheie pentru obtinerea energiei din surse regenerabile fotovoltaice. Compania este detinuta de doi investitori italieni, un constructor si un producator de module fotovoltaice si a realizat in Italia peste 200 MW in astfel de proiecte.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional