Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

COMPANII Prefab, riscurile anului 2011 erau previzibile

I.D. Companii /

Cifra de afaceri inregistrata de Prefab de la inceputul anului pana la 30 septembrie 2011 se ridica la suma de 53,16 milioane lei reprezentand 81,3% din venituri. Fata de aceeasi perioada a anului trecut cifra de afaceri a scazut cu 4,9 milioane lei, potrivit raportului financiar publicat de companie.

Veniturile din exploatare au ramas constante fata de primele noua luni din 2010, ridicandu-se la finalul trimestrului 3 din 2011 la valoarea de 65,26 milioane lei, reprezentand 99,81% din venituri.

Cheltuielile totale ale societatii se situau la 30 septembrie la suma de 64,46 milioane lei.

Desi societatea a realizat numeroase investitii in 2011, nu au fost contractate noi credite. Printre investitiile se numara modernizarea capacitatilor de productie, achizitionarea de utilaje noi si de mijloace de transport sau extinderea pietei de desfacere, toate realizate din fonduri proprii.

Profitul net inregistrat la finele lunii septembrie era de 672.400 lei, de aproape cinci ori mai mic decat valoarea rezultata in aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit reprezentatilor companiei, chiar daca pe parcursul anului 2011 au existat numeroase riscuri - precum instabilitatea pietei de desfacere, volatilitatea preturilor la utilitati, neplata facturilor, cresterea dobanzilor - acestea au fost previzibile si nu au generat costuri suplimentare substantiale.

Creantele societatii au ramas aproximativ constante de la inceputul anului cand se ridicau la valoarea de 37,96 milioane lei, la suma de 38 milioane lei inregistrata la 30 septembrie 2011.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional