Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Comtech Co isi creste cifra de afaceri printr-o noua unitate de productie

I.D. Companii /

Comtech Co isi creste cifra de afaceri printr-o noua unitate de productie

Distribuitorul de tevi de otel Comtech Co a inaugurat o unitate de productie pentru izolare tevi in orasul Slatina. Investitia totala s-a ridicat la 5 milioane de euro, din care 3 milioane de euro au fost utilizate pentru achizitia utilajelor de productie, iar 2 milioane de euro pentru constructia efectiva a fabricii, ne-a precizat directorul general al companei, Constantin Goanta.

In ceea ce priveste, 65% din investitia realizata la Slatina a provenit din fonduri proprii, in timp ce 35% a fost asigurata prin credite bancare acordate de CEC Bank.

Nu s-a incercat apelarea la fonduri europene pentru constructia fabricii. Durata dintre depunerea dosarului proiectului si aprobarea acestuia este prea mare, astfel momentul oportun pentru investitie este de cele mai multe ori pierdut, considera domnul Constantin Goanta.

Decizia de a demara acesta investitie a fost luata datorita costurilor mari de transport pentru efectuarea operatiiuni de izolare. Pana la deschiderea fabricii tevile erau trimise pentru izolare in Italia. Pe langa asptectul financiar, existau probleme de calitate cauzate de transportul pe distante mari si de respectare a termenilor de livrare.

Conducte de petrol si gaze de pana la 16 m sunt izolate la unitatea din Slatina

Constructia efectiva a unitatii de productie fost demarata in august 2011, urmand ca in noiembrie 2012 sa fie livrate primele produse. Noua unitate va prelucra tevi conducta pentru transportul de petrol si gaze.

Fabrica din Slatina este amplasata pe un teren de 23.000 de mp, din care hala de productie ocupa 4.500 de mp, spatiile de depozitare 6.000 de mp, iar platformele betonate pentru depozitare, o alta suprafata de 6.000 de mp.

Noua unitate de productie reprezinta o investitie brownfield, 20% din cladirile si spatiile de depozitare fiind deja existente si beneficiind doar de modernizari.

In aceasta unitate pot fi izolate tevi in lungime de 6 pana la 16 metri. Materialul izolator este polietilena sau polipropilena. Prin procesul de izolare tevile capata o rezistenta ridicata la coroziune, impact, temperaturi ridicate sau deformare. Totodata tevile vor putea fi usor reparate.

30.000 de tone de teava vor fi izolate la Slatina

Capacitatea de productie a unitatii de la Slatina va fi de 30.000 de tone de teava de otel, izolata cu polietilena, anual.

Conform declaratiilor sale, o parte din productia noii fabrici din Slatina va ajunge la export, incepand din 2013, in Europa, Orientul Mijlociu si Nordul Africii. De asemenea, aceasta va presta si servicii de "coating" pentru producatorii romani de tevi din otel.

40% din livrari merg catre industria de petrol si gaze

Comtech Co va continua sa distribuie produse atat achizitionate din Romania, in proportie de 65%, cat si importate, 35%. Principalii furnizori de tevi ai companiei sunt Tenaris si Arcellor Mittal Roman.

Comtech Co livreaza tevi pentru diferite sectoare ale eocnomiei. "In acest moment, 40% din livrarile companiei sunt efectuate catre industria de petrol si gaze, 20% catre industria constructiilor de masini, 10% catre cea energetica, restul adresandu-se altor sectoare", a mai spus Constantin Goanta.

In cea ce priveste clientii business-ul cu OMV Petrom cumuleaza 30% din cifra de afaceri. Compania livreaza tevi si catre companiile E.ON Gaz sau Transgaz. De asemenea o cantitate mare de tevi merge catre santierele navale precum cele de la Constanta sau Giurgiu si C.E.T.-uri.

Pe segmentul de constructii clientii sunt companiile producatoare de constructii metalice precum Dual Grup Bucuresti.

Investitia de la Slatina va duce la o crestere de 20% a cifrei de afaceri

Noua unitate de productie va avea un impact pozitiv in business-ul Comtech Co, urmand ca in 2013 cifra de afaceri a companiei sa ajunga la aproximativ 32,5 milioane de euro.

"Pentru acest an prognozam un business de 27 de milioane de euro, iar deschiderea fabricii va aduce o crestere de 20% a afacerilor anul viitor. In plus, in 2013 estimam si o majorare a profitabilitatii la peste 12%, mizand in acelasi timp pe o recuperare a investitiei in maxim 5 ani", a spus Constantin Goanta, adaugand ca, in 2011, business-ul companiei a fost de 24 de milioane de euro.

Privind volumul de vanzari, in 2011 compania a livrat 20.000 de tone de tevi din otel, pentru ca in acest an sa ajunga la 23.000 de tone.

Pana la acest moment exporturile companiei au avut un volum mic ele indreptandu-se spre tari invecinate precum: Serbia, Bulgaria sau Turcia. Compania spera ca rata exporturilor sa ajunga la 10% din productie.

O piata de 100 de milioane de euro

In ceea ce priveste piata de distributie de tevi din otel fara sudura, acoperita in proportie de peste o treime de Comtech Co si de Comgaz SA Ploiesti, unde Comtech Co detine 80% din actiuni, Constantin Goanta estimeaza ca aceasta va avea o valoare de circa 100 de milioane de euro in acest an.

Referitor la volum, piata va stagna la aproximativ 80.000 de tone in acest an.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional