Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Concefa, diminuare drastica a cifrei de afaceri

I.D. Companii /

Cifra de afaceri a constructorului Concefa a inregistrat o reducere de aproximativ 67% in primele noua luni ale anului fata de exercitiul precendent.

Totodata rezultatul de exploatare a inregistrat un sold negativ de 15,96 milioane lei. Situatia a fost generata de cheltuieli fixe fara corespondent in venituri, cheltuieli de reparatii aferente parcului de masini si utilaje. De asemenea compania a suportant cheltuieli cu dobanzi si penalitati la bugetul de stat in valoare de 1 milion lei. Au existat si cheltuieli de amortizare in suma de 4,2 milioane lei si cheltuieli de exploatare generate de rezilierea unor contracte de leasing anterioare deschiderii procedurii de insolventa la nivelul sumei de 2,95 milioane lei.

La toate acestea se adauga un cash-flow negativ al activitatii de productie generat anterior demararii procedurii de insolventa. Faptul a produs blocaje in executia lucrarilor prin lipsa de materiale sau plata cu intarziere a salariilor generand astfel costuri peste valorile ofertate.

La 30 septembrie compania avea creante in valoare de 57,42 milioane lei si datorii in valoare de 157,32 milioane lei. In ultima suma 45,41 milioane reprezinta datorii la furnizori, iar 3,24 milioane lei credite bancare pentru investitii. Pentru creditele angajate la banci precum Raiffesen Bank si Raiffeisen Leasing compania a depus garantii constand in terenuri, cladiri, utilaje, instalatii etc.

Procedura de insolventa a companiei Concefa a fost initiata la 14 martie la cererea companiei. Principalii actionari Concefa sunt Blajiu Adina Maria si Cercel Popoviciu Vasile.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional