Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Concefa, pierde peste 53 mil. lei

I.D. Companii /

Constructorul Concefa a incheiat anul 2012 cu o pierdere de 53,19 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminare publicate de Concefa. Compania se afla in procedura de insolventa din martie anul trecut. Datoriile Concefa inregistreaza o valoare totala de 167 milioane lei din care 156,48 milioane lei sunt datorii anterioare deschiderii procedurii generale a insolventei.

Chiar daca nu poate participa la licitatii, datorita legislatiei privind societatile aflate in insolventa, compania a depus oferte de executie lucrari in subantrepriza pe Coridorul IV de cale ferata, oferte ce insumeaza peste 41 milioane lei.

Totodata compania are in derulare contracte ce se ridica la valoarea de 42,97 milioane lei.

Veniturile companiei au inregistrat o puternica scadere de la 85,07 milioane lei in 2011 la 22,73 milioane lei anul trecut. Scaderea veniturilor este rezultatul procedurii insolventei care a avut ca efect reducerea numarului de contracte.

Compania urmareste achitarea datoriilor si reducerea costurilor companiei constand in cheltuieli de intretinere si paza prin scoaterea la vanzare prin licitatie a unei parti a activelor non core bussines. Este vorba de terenuri si cladiri care nu deservesc direct obiectului de activitate.

Totodata in 2012 au fost luate masuri de reducere a costurilor cu angajatii, leasingurile si alte costuri operationale, proces care este inca in desfasurare. S-a intocmit si s-a implementat un buget de venituri si cheltuieli raportat la contractele in vigoare existente si s-a incercat corelarea costurilor operationale cu acestea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional