Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Concefa, scadere dramatica a cifrei de afaceri

I.D. Companii /

Constructorul Concefa a realizat in primele sase luni ale lui 2013 o cifra de afaceri de aproape 3,4 milioane lei, in scadere 237,8% in comparatie cu acelasi interval al anului precedent, potrivit situatiei financiare neconsolidate publicate de companie.

Veniturile companiei din prestari de servicii de constructii aproape ca s-au injumatatit fata de sementrul I al lui 2012, de la 6,24 milioane lei ajungand la 3,18 milioane lei. O scadere si mai drastica au inregistrat-o veniturile din vanzarea de marfuri, de la 1,34 milioane lei in primele sase luni ale lui 2012, la doar 102.420 lei in semstrul I 2013. Singurele venituri care au crescut sunt cele rezultate din chirii, de la 36.000 la 64.000 lei.

Primul semestru al acestui an s-a incheiat pentru Concefa cu o pierdere de 13,39 milioane lei. Acest rezultat a fost generat in principal de cheltuielile cu ajustari de valoare privind activele circulante si provizioane pentru riscuri si cheltuieli in suma de 9,8 milioane lei. De asemenea compania a cheltuit 1,7 milioane lei pentru amortizarea imobilizarilor corporale.

In primul semestru al acestui an compania a reusit sa-si mentina datoriile aproximativ la acelasi nivel comparativ cu inceputul anului. Astfel, la finele lunii iunie datoriile Concefa se ridicau la 166,97 milioane lei. Fata de primele sase luni ale anului precedent datoriile inregistrate in primul semestru al lui 2013 sunt cu 3,55% mai mici.

Concefa este specializata in constructia de cladiri rezidentiale si nerezidentiale si lucrari de infrastructura (cai ferate, drumuri, poduri, viaducte, consolidari etc.)

La ora actuala compania se afla in insolventa. Procedura generala de insolventa a fost deschisa la 14 martie 2013 la cererea companiei, ceea ce a dus la suspendarea de la tranzactionare a actiunilor societatii pe Bursa de Valori Bucuresti.

Tribunalul Sibiu a numit Casa de Insolventa Transilvania administrator judiciar provizoriu al companiei Concefa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional