Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Crestere spectaculoasa pentru EGGER

Ana Marina Companii /

EGGER - Casa Inspiratiei

EGGER - Casa Inspiratiei

Cifra de afaceri a Grupului EGGER, furnizorul de solutii din lemn, a cunoscut o crestere de 14% in prima jumatate a anului financiar 2012/2013 comparativ cu aceeasi perioada din anul 2011/2012, pana la 1,11 miliarde de euro. "Tintim continuarea cresterii in 2013", a declarat Ulrich Buhler, directorul de vanzari si marketing al Grupului EGGER.

Profitul operational EBITDA (n.r. profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) a crescut in intervalul amintit cu 22%, pana la 156 milioane de euro, fata de 127 milioane euro in perioada similara a anului financiar precedent.

Din cele trei divizii ale companiei, divizia de produse decorative (mobila si decoratiuni interioare) a inregistrat cea mai mare pondere in cifra de afaceri a Grupului, respectiv 80% sau 892 milioane euro.

In acelasi timp, divizia de produse de retail (podele) si-a majorat cifra de afaceri cu 7%, pana la 187 milioane euro, fata de 175 milioane euro in prima jumatate din 2011/2012, reprezentand 17% din cifra de afaceri totala. Cresterea s-a datorat in special expansiunii vanzarilor in Rusia, Europa de Est si Turcia.

De asemenea, cifra de afaceri a diviziei de produse pentru constructii (OSB si cherestea) a crescut in intervalul mentionat cu 54%, pana la 126 milioane de euro, fata de 82 milioane euro in prima jumatate a anului 2011/2012. Diferenta s-a datorat si inaugurarii la inceputul anului 2012 a unitatii de productie a panourilor OSB de la Radauti, judetul Suceava. Chiar daca reprezinta cea mai noua divizie a companiei, detine deja 11% din cifra de afaceri totala si prezinta potential de extindere suplimentara, apreciaza domnul Buhler.

In prima jumatate a anului 2012/2013 Egger a investit 76 milioane de euro pentru intretinerea si extinderea fabricilor proprii. "Intotdeaua este mai bine sa produci in fabrici care utilizeaza tehnologii de ultima ora. Prin urmare, vom continua sa investim in fabricile noastre", afirma Ulrich Buhler.

Filosofia Grupului EGGER vizeaza utilizarea judicioasa si sustenabila a resursei lemnoase pentru realizarea unor produse ecologice in fabrici care utilizeaza inalte tehnologii si care sunt eficiente energetic.

Compania detine 17 fabrici in Austria, Germania, Marea Britanie, Franta, Rusia, Turcia si Romania (o unitate de productie la Radauti).

EGGER si-a prezentat cele mai recente solutii in cadrul targului international de arhitectura, materiale si sisteme pentru constructii BAU 2013, derulat in intervalul 14 - 19 ianuarie la Munchen. Produsele oferite de companie au fost prezentate la standul denumit "Casa Inspiratiei".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional