Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

EGGER EUROSTRAND OSB/3 - PRACTIC, EFICIENT SI FIABIL

Advertorial Companii /

EGGER EUROSTRAND OSB/3 - PRACTIC, EFICIENT SI FIABIL

Grupul EGGER, cu sediul central in St. Johann, Tirol, Austria, este una dintre cele mai importante companii internationale producatoare de semifabricate din lemn. Infiintata in 1961, afacerea de familie detine 17 locatii de productie in Europa cu aprox. 6.800 de angajati. Compania are clienti din lumea intreaga din industria mobilei, a constructiilor, pietele de bricolaj si DIY. Grupul EGGER a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de aprox. 2 miliarde EUR in anul financiar 2011/12.

Grupul EGGER opereaza, din Ianuarie 2008, o singura fabrica in Romania, in Radauti, judetul Suceava si are aprox. 700 de angajati. Aici sunt produse placi de PAL brut, PAL melaminat si placi OSB pentru industria constructiilor din lemn. EGGER a investit aprox. 450 milioane de EUR pentru a dezvolta locatia strategica din Radauti.

Placile EGGER EUROSTRAND OSB/3 reprezinta alegerea optima pentru sectorul constructiilor din lemn, in fabrica de la Radauti acestea fiind produse cu grosimi intre 6 si 25 mm, cu profil N&F pe 2 sau 4 laturi, avand suprafata neslefuita. Dimensiunea standard a unei placi EUROSTRAND OSB/3 este de 2.500 x 1.250 mm.

EUROSTRAND OSB - SOLUTIA IDEALA PENTRU CONSTRUCTIILE DIN LEMN

EUROSTRAND OSB sunt placi triplu stratificate, realizate din Strand-uri (Microfurnire cu lungimi de pana la 160 mm), cu orientare specifica conform normei europene EN 300.

Pozitionarea in cruce a Strand-urilor asigura placilor EUROSTRAND OSB caracteristici tehnice superioare si o rigiditate foarte buna.

Datorita proprietatilor fizico-mecanice foarte bune si a capacitatii de incarcare statica ridicata, placile EUROSTRAND OSB/3 faciliteaza construirea unui plan cu rigiditate si portanta buna, fiind recomandate pentru utilizare in segmentul constructiilor.

Placile EUROSTRAND OSB/3 cu profil Nut & Feder asimetric si conic au un format optim care asigura un montaj exact si rapid, totodata contribuind la rigidizarea si repartizarea uniforma a fortelor in planul format.

CARACTERISTICI EUROSTRAND OSB/3:

- Sunt disponibile o multitudine de formate pentru placile EUROSTRAND OSB

- Grosimi intre 6 - 40 mm pentru constructiile din lemn si industria caselor prefabricate

- Placa structurala cu caracteristici tehnice superioare si o rigiditate foarte buna

- Element portant pentru constructiile pe sistem cadru din lemn

- Contribuie la rigidizarea si repartizarea uniforma a fortelor in planul format

- Placarea peretilor pe mai multe etaje reduce puntile termice

- Comportament in caz de incendiu, conform EN 13501-1, pentru grosimi mai mari sau egale cu 9mm : D-s2,d0

- Conductivitate termica - valoarea LambdaR - conform EN 13986 : 0,13 [W/(m.K)]

- Permeabilitate vapori apa - valoarea Mu - conform EN ISO 12572 :

200/300 (umed/uscat)

- Modificare lungime in functie de modificare umiditate material cu 1%, conform EN 318 : 0,03 % / %

- Placarea cu EUROSTRAND OSB formeaza un plan in care trecerea vaporilor este incetinita, avand de regula parametrul Sd > 2,0 m.

Profilul Nut si Feder, asimetric si conic, asigura un montaj exact si rapid si faciliteaza utilizarea placilor EGGER EUROSTRAND OSB/3 pe post de astereala. Acest profil contribuie la rigidizarea si repartizarea uniforma a fortelor in planul format. De asemenea, prin profilul Nut si Feder se imbunatateste etanseitatea constructiei, pierderile de caldura fiind astfel semnificativ reduse.

Astfel sunt garantate urmatoarele avantaje:

- Acoperis trainic si ecologic

- Prelucrare usoara fara unelte speciale

- Montaj rapid datorita formatelor optime

- Izolare termica si fonica superioara

- Placarea rigidizeaza si imbunatateste portanta acoperisului

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional