Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Exportul poate genera profit mare, dar este totodata o provocare

I.D. Companii /

Afacerile din exporturi genereaza un profit de doua ori mai mare fata de cele locale insa si eforturile depuse sunt pe masura, apreciaza Ciprian Oprea, directorul general al MCA Grup, producator national de usi de garaj.

Printre obstacole se numara lipsa de experienta, costurile mari ale investitiei initiale necesare pentru implementarea unei strategii sustenabile pe termen lung, neincrederea generala a clientilor si distribuitorilor straini in produse romanesti si in romani, de unde a rezultat si problema refuzurilor de a face plati in avans. Aceste plati in avans sunt necesare pentru producatorii romani, intrucat riscul de neplata e ridicat, a precizat Oprea.

Exista desigur si avantaje de care pot profita exportatorii: pietele vest-europene sunt mult mai mari si mature, cererile cu livrare "ieri" nu exista, disponibilitate mai mare de achizitionare a unor produse mai accesorizate si cu valoare ridicata, sezonalitate diferita fata de Romania - oportunitate de a vinde pe tot timpul anului.

MCA Grup, producator cu 15 ani de activitate in spate, a inceput sa exporte din 2009, in opt state precum Italia, Franta, Bulgaria si Serbia. Pentru companie exportul a inceput ca o alternativa la scaderea pietei locale, dupa declansarea crizei economice.

Ciprian Oprea a declarat:

"Am reusit sa obtinem pana in prezent afaceri de peste 3 milioane de euro din vanzarile la extern, cu un grad de profitabilitate de doua ori mai mare decat pe plan local, dar munca este asidua si drumul plin de provocari. Sa faci export e ca o alergare pe carbuni incinsi. Anul acesta ne asteptam sa ajungem la 2,5 milioane de euro din export, am trecut deja de 1 milioane de euro".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional