Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Fabryo Corporation fuzioneaza cu Atlas Corporation

I.D. Companii /

Producatorii de vopsele si tencuieli decorative Fabryo Corporation si Atlas Corporation isi vor uni operatiunile de materiale de constructii.

Incheierea tranzactiei va avea loc in urmatoarele luni dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei.

Laurentiu Ispir, Investment Director in cadrul Oresa Ventures, compania suedeza de investitii care controleaza Fabryo Corporation, a declarat:

"Tranzactia va crea un grup de companii cu portofolii si branduri complementare, care va fi capabil sa ofere clientilor solutii complete de finisare si izolare si sa devina o oportunitate de business si de cariera chiar si mai atractiva pentru partenerii si angajatii sai".

In prezent, Atlas Corporation trece printr-un proces de divizare a operatiunilor, in urma caruia divizia de materiale de constructii se va constitui intr-o companie separata, denumita Atlas Paints. Actionarul majoritar al Atlas Corporation, Chroma Holdings, controlata de antreprenorul grec John Sitinas, va deveni, de asemenea, actionarul majoritar al Atlas Paints.

Atlas Corporation va pastra si va continua sa dezvolte cealalta divizie importanta a companiei, care se ocupa de importul si distributia de produse electronice si care nu face obiectul acestei tranzactii.

Dupa incheierea tranzactiei, Atlas Paints si Fabryo Corporation vor deveni parte din acelasi grup. Actionarii celor doua companii vor ramane actionari ai noului grup.

In 2011, cifra de afaceri a Fabryo Corporation a fost de aproximativ 123 de milioane RON, iar cifra de afaceri a diviziei de materiale de constructii a Atlas Corporation (cumulata pe cele 4 categorii de produse) a fost de aproximativ 50 de milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional