Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

FCC a vandut actiuni din compania ceha SmVak

A.D. Companii /

Grupul spaniol de constructii FCC a vandut 49% din compania de apa ceha SmVak catre Mitsui. Valoarea tranzactiei a fost de 97 milioane de euro, au anuntat oficialii FCC.

Tranzactia include activitatile SmVak in domeniul operarii retelelor de apa si dezvoltarii infrastructurii, derulate prin subsidiarele FCC.

Compania SmVak este al patrulea cel mai mare operator de apa din Cehia, cu 1,3 milioane de utilizatori, care detine retele de apa de 6.000 km lungime. In 2012, compania ceha a inregistrat o cifra de afaceri de 108 milioane de euro si un profit EBITDA (n.r. profit inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare) de peste 42 milioane de euro.

Fondurile obtinute din vanzarea pachetului de actiuni vor fi folosite pentru "dezvoltarea altor proiecte vizand imbunatatirea retelelor de alimentare cu apa si canalizare, a uzinelor de tratare a apei si in noi concesiuni in domeniul managementului apei in alte regiuni", potrivit FCC.

Masura face parte din politica grupului de reducere a datoriilor cu 2,2 miliarde de euro, in conformitate cu planul strategic asumat.

FCC este cunoscuta in Romania pentru constructia de drumuri si autostrazi, realizarea Pasajului Basarab din Bucuresti, precum si pentru participarea in asocierea care deruleaza lucrarile la magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Universitate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional