Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

FCC are in plan sa renunte la unele active

A.D. Companii /

Compania spaniola FCC , unul dintre cei mai mari constructori din Europa, isi propune un plan strategic pentru urmatorii ani prin care sa isi reduca datoriile si sa isi imbunatateasca profitabilitatea. Noua strategie a companiei vizeaza orientarea spre lucrari de infrastructura si servicii de mediu (managementul deseurilor si apa), au anuntat oficialii companiei.

Obiectivele planului sunt de a obtine in anul 2015 un profit EBITDA de 1,2 miliarde de euro si o reducere a datoriei cu 2,7 miliarde de euro fata de anul 2012.

Pentru atingerea obiectivelor financiare, compania isi propune sa renunte la active secundare in valoare de 2,2 miliarde de euro si sa isi restructureze divizia de constructii, inclusiv prin ajustarea capacitatilor de productie din Spania si reorientarea subsidiarei Alpine pe pietele sale traditionale (Austria, Germania, Switzerland, Cehia si Slovacia). De asemenea compania intentioneaza sa isi reajusteze capacitatile de productie a cimentului si sa isi imbunatateasca pozitia pe zona de servicii din Spania si Europa Centrala (prin subsidiara A.S.A.), sa se orienteze pe managementul deseurilor in Marea Britanie si pe sectorul de apa din Spania prin subsidiara Aqualia. In amsamblu, compania mai urmarestereducerea costurilro structurale pe toate palierele de activitate.

FCC este cunoscuta in Romania pentru constructia de drumuri si autostrazi, realizarea Pasajului Basarab din Bucuresti, precum si pentru participarea la proiectul magistralei 5 de metrou Drumul Taberei - Universitate, lucrare aflata in derulare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional