Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Germania si Romania au stabilizat cifra de afaceri Strabag SE

A.D. Companii /

Sky Tower.

Sky Tower.

Compania de constructii Strabag SE se asteapta la mentinerea cifrei de afaceri in 2013 la un nivel similar celui inregistrat anul trecut, respectiv in jur de 14 miliarde de euro. In acelasi timp, profitul EBIT (n.r. profit inainte de dobanzi si impozit) se va situa la cel putin 260 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Cifra de afaceri din 2012 a prezentat o usoara scadere de 2% fata de anul precedent (14,3 miliarde de euro). La sfarsitul anului 2012, valoarea comenzilor totaliza 13,2 miliarde de euro, cu 1% mai putin comparativ cu finele anului 2011.

Compania a inregistrat anul trecut scaderi pe piata din Polonia ca urmare a incheierii perioadei de "boom" in constructii. Tendinta a fost compensata de cresterea nivelului comenzilor in Germania si in domeniul infrastructurii de transport din Romania, a delcarat Hans Peter Haselsteiner, CEO Strabag SE.

Pentru 2013 compania se asteapta la o usoare inrautatire a situatiei in sectorul constructiilor din Europa si o reducere suplimentara a activitatii din Polonia. Tendinta ar putea fi compensata de cresterea activitatii in domeniul constructiei de tuneluri, a afacerilor internationale in general si a sectorului de constructii din Austria.

Principalele piete ale Strabag SE sunt Austria (tara de origine) si Germania. Compania desfasoara activitati in toate tarile din Europa de Est si Sud-Est, in tari din Europa de Vest, precum si din Peninsula Arabica.

Unul dintre cele mai importante proiecte Strabag in Romania vizeaza construirea ansamblului mixt Floreasca City Center din Bucuresti. Acesta cuprinde turnul de birouri Sky Tower, finalizat anul trecut, centrul comercial Promenada si cladirea de birouri FCC Office, ambele in curs de finalizare in acest an.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional