Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Grupul Auchan pregateste investitii de 150 milioane euro in Romania

I.D. Companii /

Parick Espasa, director general Auchan Romania si Tatian Diaconu, director imobiliar Immochan Romania

Parick Espasa, director general Auchan Romania si Tatian Diaconu, director imobiliar Immochan Romania

Grupul Auchan a anuntat investitii de 150 milioane euro pana in 2015 in piata din Romania, pentru extinderea retelei de la noua magazine, cate detine in prezent, la 15. Proiectele vor fi finantate exclusiv din fondurile grupului, a precizat Tatian Diaconu, director imobiliar Immochan Romania, filiala imobiliara a grupului Auchan.

In anul 2012 sunt prevazute doua noi deschideri, la Iasi si in cartierul Giulesti din Capitala, iar in anul urmator alte doua in cartierul Ghencea din Bucuresti si in Brasov.

Immochan a achizitionat de curand platfoma in suprafata de 100 ha a uzinei "Tractorul" din Brasov unde intentioneaza sa dezvolte in mai multe etape un proiect imobiliar complex alcatuit din: shopping center, parc de retail, ansamblu rezidential, business park si parc tehnologic.

"Achizitia platformei "Tractorul" din Brasov reprezinta pentru Immochan cea mai mare tranzactie ca suprafata in interiorul unui oras si confirma, o data in plus, increderea grupului Auchan in evolutia pozitiva a societatii romanesti.", a declarat Tatian Diaconu.

In prima etapa a proiectului, care prevede constructia centrului comercial Coresi, vor fi investite intre 55 milioane euro si 60 de milioane de euro.

Centrul va fi dezvoltat pe o suprafata de 23 ha si va cuprinde un hipermarket Auchan cu o suprafata de vanzare de 13.000 mp si o galerie comerciala cu suprafata de 25.000 mp GLA, o zona de petrecere a timpului liber pe o suprafata de 5.000 mp la etajul centrului comercial si o zona pentru restaurante drive-in. Proiectul include amenajarea a 3000 de locuri de parcare.

Prima etapa a investitiei urmeaza sa intre in faza de autorizare, iar demararea lucrarilor este programata pentru sfarsitul acestui an. In prezent, Immochan, se afla in negocieri cu potentiali chiriasi pentru Shopping Center-ul de la Brasov. Dupa incheierea contractelor de inchiriere va fi semnat contractul pentru lucrari de constructie. Coresi Shopping Center va fi inaugurat in decembrie 2013.

Doua hipermarket-uri noi in Capitala

In Capitala Auchan pregateste demararea lucrarilor la un hipermarket in Giulesti, pe un teren achizitionat de la uzina Grandmetal. Lucrarile de reabilitare a fostei uzine vor incepe saptamana viitoare si vor dura sase luni. Magazinul va avea o suprafata de 5000 mp predominant alimentara, cu o galerie comerciala de 2050 mp din care 800 mp dedicati magazinelor cu suprafete medii si un hipermaket Auchan cu o suprafata de vanzare de 11.200 mp. Valoarea investitiei, exclusiv teren, se ridica la 20 milioane de euro.

Auchan pregateste de asemenea deschiderea unui hipermarket in cartierul Ghencea, pe platforma industriala Tricodava. Unitatea din Ghencea va cuprinde o galerie cu circa 100 de magazine si un hipermaket Auchan de 11.200 mp. Investitia din Ghencea urmeaza sa fie inaugurata la finele anului viitor.

In provincie Auchan va deschide in acest an un hipermarket la Iasi. Cladirea in care isi va desfasura activitatea magazinul a fost inchiriata, investitia Auchan cuprinzand doar achizitia echipamentelor.

Anul 2011 a fost un an dificil pentru Auchan, desi compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 6,7%, rezultatul net global a fost negativ, cu 6 milioane de lei.

In primul trimestru al acestui an vanzarile prezinta un trend pozitiv, desi clientii fac mai putine cumparaturi decat in anii precedenti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional