Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Grupul Bosch si-a depasit tinta propusa pentru 2011

I.D. Companii /

Compania furnizoare de tehnologie si servicii Bosch a obtinut anul trecut un venit din vanzari de 51,4 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 8,8% fata de anul 2010, conform rezultatelor preliminare ale companiei.

"Am reusit sa ne dezvoltam puternic in anul nostru aniversar, in ciuda evenimentelor din 2011 precum criza datoriilor suverane si din zona euro si catastrofa naturala din Japonia, care a avut consecinte dramatice," a declarat Franz Fehrenbach, Presedintele Consiliului de administratie al Grupului Bosch. Compania a reusit sa atinga astfel una din cele mai inalte rate de dezvoltare din 2000 pana in prezent.

Ca urmare a elementelor exceptionale, profitul inainte de impozitare era de aproximativ 5% din cifra vanzarilor, situandu-se sub tinta propusa de 7-8%. "in general, suntem multumiti cu profitul obtinut. Daca nu ar fi existat elementele exceptionale ne-am fi incadrat in tinta propusa," a declarat Fehrenbach. Printre exemplele de elemente speciale, Fehrenbach a mentionat cresterea costurilor materialelor, investitiile directe considerabile in sectoare de activitate de viitor, precum electromobilitatea si energia regenerabila, precum si reevaluarea in scadere a activelor diviziei de Energie solara.

in 2012, Bosch estimeaza ca economia mondiala va fi afectata in continuare, insa nu preconizeaza o recesiune globala. Dupa o crestere estimativa de 3,2% in 2011, compania ia in considerare o crestere a economiei globale cu aproximativ 2,5% in 2012. in ceea ce priveste situatia din Europa, Fehrenbach a declarat: "Daca vom inregistra o stagnare sau chiar o recesiune depinde in mare parte de cat de rapid si riguros vor fi aplicate reformele necesare in zona euro." in aceste conditii, grupul Bosch se asteapta la o crestere a vanzarilor cu 3-5%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional