Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Grupul Holcim a inregistrat vanzari in crestere

A.D. Companii /

Grupul Holcim a inregistrat vanzari in crestere

Vanzarile Grupului Holcim la nivel international au crescut in primele noua luni ale anului curent cu 4,8% comparativ cu aceeasi perioada din 2011, pana la valoarea de 16,2 miliarde franci elvetieni (n.r. aproximativ 13,4 miliarde euro). In acelasi interval, profitul net s-a majorat cu 10,3% fata de 2011, ajungand la 1,1 miliarde franci elvetieni (aproximativ 920 milioane euro), potrivit datelor Grupului.

Cresteri semnificative ale vanzarilor de ciment s-au produs in tari din Asia si America de Nord, inclusiv SUA. In schimb, in Europa valoarea vanzarilor a cunoscut un regres de 5,5%, ajungand la 4,43 miliarde franci elvetieni (n.r. aproximativ 3,68 miliarde euro).

In ceea ce priveste volumul, vanzarile de ciment la nivelul Grupului au crescut cu 3% in primele trei trimestre din 2012, ajungand la 111,4 milioane tone. In paralel, volumul vanzarilor s-a diminuat pe toate celelalte categorii: -7,7% la agegate, pana la 120,3 milioane tone, -1,7% la betoane, pana la 35,3 milioane mc, respectiv -14% la asfalt, pana la 6,6 milioane tone.

Reprezentantii companiei se asteapta ca pana la sfarsitul anului curent cererea pentru materiale de constructii sa creasca pe pietele emergente din Asia si America Latina, precum si in Rusia si Azerbaijan. Cererea de ciment ar putea creste de asemenea in America de Nord. In schimb, in Europa volumul vanzarilor va scadea cel mai probabil pe toate segmentele.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional