Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Grupul Roca a inregistrat cresteri ale vanzarilor in tarile BRIC

I.D. Companii /

Grupul Roca a inregistrat cresteri ale vanzarilor in tarile BRIC

Grupul Roca, producator de produse pentru baie si de placi ceramice, si-a atins tintele de crestere si profitabilitate in 2011, vanzarile nete atingand 1551 milioane euro, in crestere cu 3,5% fata de 2010. EBITDA s-a ridicat la 214 milioane euro si reprezinta 13,8% din totalul cifrei de afaceri, arata un comunicat al companiei.

In ceea ce priveste profitul net consolidat pentru 2011 acesta s-a ridicat la 20 de milioane euro, fata de 19 milioane euro in 2010.

Pentru a compensa scaderea vanzarilor si reducerea marjelor de profit din piata iberica, Spania si Portugalia - ambele fiind tari cu istoric de volume masive si marje de profit ridicate pentru Grup - precum si incetinirea pietelor Europei Centrale compania a facut eforturi semnificative pe pietele emergente.

Evolutia pozitiva a vanzarilor s-a datorat in special cresterilor in tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India si China), care reprezinta deja 40% din afacerile Grupului. Brazilia a devenit piata lider a Grupului din punct de vedere al cifrei de afaceri, depasind Spania pentru prima data, unde, din cauza declinului economic si a stagnarii sectorului constructiilor, vanzarile au scazut din ce in ce mai mult (-14,5% fata de 2010). Este notabila preluarea grupului rus Akvaton, in 2011, lider pe piata ruseasca, specializat in productia de mobilier pentru baie. De asemenea, trebuie subliniata evolutia puternica a business-ului in Argentina si pe piete europene precum Germania, Marea Britanie, Austria si tarile scandinave.

Compania are 72 de facilitati de productie in 18 tari si opereaza in peste 135 de tari, pe cinci continente.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional