Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Holcim asteapta o crestere a vanzarilor pana la finele anului

I.D. Companii /

Grupul Holcim a inregistrat o scadere a vanzarilor nete consolidate de 5,1% ajungand la valoarea de 7,77 miliarde euro in primul semestru din 2013 in comparatie cu acelasi interval al anului trecut. Totodata EBITDA operational a scazut cu 3,4% ajungand la suma de 1,46 miliarde euro, potrivit unui comunicat emis de grup.

Scaderea vanzarilor s-a manifestat pe toate segmentele. Holcim a inregistrat o scadere a vanzarilor consolidate de ciment de 3,7% pana la 68,6 milioane tone.

Livrarile de agregate au scazut de asemenea cu 7,2% pana la 69,4 milioane de tone, iar volumele beton gata preparat au scazut cu 15% la 18,8 milioane mc.

Vanzarile de asfalt au fost si ele in descrestere cu 8,3%, ajungand la doar 3,3 milioane de tone.

In ceea ce priveste profitul operational consolidat al companiei

acesta a inregistrat o scadere de 3,3% pana la 809 milioane euro.

In schimb venitul net al grupului a crescut cu 23,8% atingand 615,56 milioane euro.

Datoria financiara a grupului a scazut cu 970 milioane euro in comparatie cu aceeasi perioada a amului precedent ajungand la 8,9 miliarde euro.

Holcim anticipeaza o crestere a vanzarilor de ciment in 2013, insa grupul nu se asteapta sa atinga nivelul de anul trecut in ceea ce priveste agregatele si betonul gata-preparat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional