Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Hornbach a inregistrat vanzari in crestere in Romania

A.D. Companii /

Hornbach a inregistrat vanzari in crestere in Romania

Hornbach Holding, retailerul german de materiale de constructii si gradinarit, a raportat o crestere a vanzarilor in plan international cu 1% in prima jumatate a anului financiar 2012 / 2013 (1 martie - 1 august 2012), ajungand la 1,79 miliarde euro. In acelasi timp, veniturile operationale (EBIT) au scazut usor, cu 2,9%, la 153,2 milioane euro, au anuntat reprezentantii grupului.

"Comparativ cu rezultatele financiare obtinute in anul fiscal anterior, veniturile realizate in prima parte a anului curent sunt bune. Scaderea usoara inregistrata la nivelul veniturilor noastre a fost cauzata, in principal, de atitudinea consumatorilor din zone importante din Europa de Vest si de Est, acestia devenind mai atenti cu cheltuielile lor, dar si de condiţiile extreme de vreme din această vara", a declarat Albrecht Hornbach, presedintele consiliului de administratie al Hornbach Holding.

Mai mult de jumatate din vanzarile raportate in perioada mentionata (peste 970 milioane euro) au fost realizate in magazinele grupului din Germania, in crestere cu 1,5% fata de primul semestru al anului financiar anterior, pe fondul boom-ului din sectorul german de constructii pe zona rezidentiala si de renovare.

Vanzarile au crescut de asemenea in Romania, depasind media inregistrate de sectorul de profil in intervalul amintit, a mai remarcat domnul Hornbach.

Totodata, Grupul a revizuit estimarile de crestere pentru intregul an financiar 2012 / 2013, vanzarile putand inregistra un ritm de crestere mediu de o singura cifra si venituri operationale (EBIT) la acelasi nivel cu cel din 2011 / 2012 (169 milioane euro).

Grupul Hornbach activeaza in 9 tari europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), operand 137 de magazine.

In Romania, Hornbach detine trei magazine in Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul in Brasov si unul in Timisoara.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional