Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Hornbach: Crestere usoara a vanzarilor

I.D. Companii /

Hornbach: Crestere usoara a vanzarilor

Hornbach, operator de magazine de bricolaj, a inregistrat in anul financiar 2012/2013 (inceput la 1 martie 2012 si finalizat la 28 februarie 2013) un avans al afacerilor pe piata din Romania de 4%.

Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Hornbach Romania, a afirmat:

"Materialele de constructii au adus, anul trecut, 37% din vanzarile totale, in timp ce articolele de gradina au o ascensiune continua."

Pentru anul in curs, pe piata locala ar putea fi inregistrata o crestere cu aproximativ 3% a cifrei de afaceri, a apreciat Mugurel-Horia Rusu.

Scadere a profitului pentru Hornbach Holding

La nivel de grup, Hornbach Holding AG, a raportat, in anul financiar ce tocmai s-a incheiat o crestere cu 0,8% a vanzarilor, pana la 3,229 miliarde de euro. In acelasi timp, profitul inainte de dobanzi si impozite (EBIT) s-a ridicat la 145,9 milioane de euro, sub nivelul cifrei raportate in anul financiar precedent - 169,1 milioane de euro.

Potrivit lui Albrecht Hornbach, CEO al Hornbach Holding AG, principala cauza a scaderii profitului a fost agravarea recesiunii incepand din vara anului trecut.

"Ne-am mentinut pozitia in ciuda mediului economic foarte dificil, iar vanzarile s-au imbunatatit usor. Cu toate acestea, scaderea vanzarilor pe pietele internationale nu ne-au ajutat sa ne mentinem ritmul de crestere din anul precedent", a declarat Albrecht Hornbach.

Vanzarile grupului din Germania au crescut

In ceea ce priveste vanzarile Hornbach in tara mama, Germania, excluzand noile magazine inaugurate si extinderile, acestea au raportat o crestere de 5,8%. Dincolo de performantele inregistrate in Germania, vanzarile generate de magazinele din celelalte tari europene, fara a include noile locatii, au scazut cu 3,2%.

Comparativ cu situatia din Germania, criza economica a avut un impact negativ in atitudinea consumatorilor in mai multe tari din Europa.

Profitul operational al Hornbach Baustoff Union a cresctu cu 21%

Cel mai mare subgrup, Hornbach Baumarkt AG, a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 0,6%, la 302 milioane de euro.

Celelalte subgrupuri au inregistrat, de asemenea, o imbunatatire a vanzarilor si a profiturilor. Hornbach Baustoff Union, unul dintre cele trei subgrupuri ale companiei, care in acest moment opereaza 25 de magazine de constructii in sud-vestul Germaniei, a inregistrat o crestere cu 3% a vanzarilor, pana la 207,3 milioane de euro, in timp ce profitul operational a crescut cu 21%, la 4,6 milioane de euro. In cazul subgrupului Hornbach Immobilien AG, profitul inainte de dobanzi si impozite (EBIT) s-a imbunatatit cu 19%, ajungand la 46,4 milioane de euro.

Locuri noi de munca in Romania

In ceea ce priveste numarul de angajati din cadrul grupului Hornbach, acesta a crescut, in anul financiar 2012/2013, cu 4,1%, pana la 14.913. Cele mai multe dintre cele aproximativ 600 de noi locuri de munca au fost create prin deschiderea de noi magazine pe patru piete - Suedia, Romania, Elvetia - dar si in Germania, Oberhausen.

Capitalurile proprii ale Grupului Hornbach s-au majorat, la data bilantului - 28 Februarie 2013, de la 45,9% la 48,3%, iar dividentele ar trebui sa ramana neschimbate.

Hornbach va investi pana la 200 milioane euro in acest an financiar

Previziunile grupului pentru acest an sunt precaute, insa este de asteptat ca rezultatele din anul financiar 2013/2014 sa le surclaseze pe cele din anul tocmai incheiat. De asemenea, profitul inainte de dobanzi si impozite (EBIT) ar putea ramane egal cu cel raportat in perioada 2012 / 2013, de 145,9 milioane de euro.

In ceea ce priveste investitiile, acestea vor fi cuprinse in acest an intre 150 si 200 de milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional