Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

"Immofinanz Group" a inregistrat o crestere a profitului in acest an

A.D. Companii /

Eduard Zehetner, CEO al "Immofinanz Group"

Eduard Zehetner, CEO al "Immofinanz Group"

"Immofinanz Group" a inregistrat in trimestrul al doilea al anului financiar 2011-2012 un profit net de 236,9 milioane euro, in crestere cu 740% fata de primul trimestru al anului (28,2 milioane euro), au anuntat reprezentantii companiei.

Profitul net a crescut de aproape cinci ori (+380%) fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a atins 49,3 milioane euro.

"Aceasta evolutie este marcata de respectarea consecventa a strategiei de optimizare si reducere a costurilor operative. Ne-am imbunatatit profitabil portofoliul imobiliar prin gestionarea activelor, prin cateva tranzactii si prin realizarea de dezvoltari prin forte proprii. Proiectele de dezvoltare se refera in principal la extinderea Silesia City Center din Polonia. Cresterea veniturilor din inchirieri se datoreaza mai ales segementului de retail si faptului ca am reusit sa inchiriem mai bine de 90% din spatiile noastre pentru birouri in Romania", a precizat Eduard Zehetner, CEO al "Immofinanz Group".

In primele sase luni ale anului financiar 2011-2012 veniturile au crescut cu 2,9% pana la 374,7 milioane euro.

Veniturile din inchirieri s-au ridicat la 283,7 milioane euro pe primele sase luni ale anului 2011/2012, ceea ce reprezinta o crestere de 2,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut (277,1 milioane euro). Această evolutie pozitiva este atribuita in principal segmentului de retail, unde veniturile din inchirieri au crescut fata de primele sase luni ale anului anterior cu 11,9% ceea ce reprezinta 10,5 milioane euro. In segmentul rezidential veniturile au crescut cu 4,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in vreme ce în segmentul spatiilor pentru birouri veniturile au scazut cu 10,5%, iar in segmentul de logistica cu 1,6%. Scaderea provine mai ales de pe pietele din Europa de Est. Declinul din segmentul spatiilor de birouri este un rezultat al vanzarilor a 5 proprietati din Austria si una in Germania.

"Immofinanz Group" gestioneaza un portofoliu de 1.600 de proprietati, cu o valoare de piata de 8,7 miliarde de euro. Grupul isi concentreaza activitatea pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional