Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Immofinanz Group a obtinut rezultate in crestere in Romania

A.D. Companii /

Maritimo Shopping Center Constanta

Maritimo Shopping Center Constanta

Fondul austriac de investitii imobiliare Immofinanz Group a obtinut in Romania in primul trimestru al anului financiar 2012-2013 (n.r. mai-iulie 2012) un profit operational de 51,4 milioane euro, echivalentul a 27,3% din profitul operational inregistrat la nivelul Grupului, respectiv 188,5 milioane euro, au anuntat reprezentantii companiei.

Veniturile din inchirieri in Romania au crescut usor de la 11 milioane euro la 11,9 milioane euro, in primul trimestru al anului 2012/2013 si reprezinta 7,4% din veniturile totale din inchirieri ale Grupului. Rezultatele operatiunilor din Romania au inregistrat o usoara scadere, de la 7,7 milioane de euro la 7,1 milioane euro si reprezinta 5,8% din rezultatele operationale totale ale Immofinanz Group.

La nivel de grup, veniturile din chirii au reprezentant 162,3 milioane de euro in primul trimestru al anului financiar, in crestere cu 14,2% fata de aceeasi perioada a anului financiar precedent.

Profitul operational inregistrat in intervalul amintit a fost de 188,5 milioane de euro, in crestere cu 31,1% fata de primul trimestru al anului financiar 2011/2012.

"Pentru restul anului financiar ne asteptam sa continuam in acelasi ritm de crestere pe care l-am inregistrat in primul trimestru. Vom continua in aceeasi directie strategica si vom reduce costurile operationale pentru a ne concentra si mai mult pe generarea fluxului de numerar. De asemenea, intentionam sa optimizam continuu portofoliul de investitii curent, prin imbunatatirea ratei de ocupare, prin tranzactii profitabile si intensificarea activitatilor de dezvoltare", a declarat Eduard Zehetner, CEO al Immofinanz Group.

Immofinanz Group detine in Romania 18 investitii finalizate cu o valoare de 667 milioane euro (9 cladiri de birouri, 6 proprietati de retail si 3 centre logistice). Printre cele mai importante proprietati detinute din Romania se numara cladirile de birouri Iride Business Park si S-Park din Bucuresti si centrele comerciale Maritimo Shopping Center din Constanta, Polus Center din Cluj-Napoca si Gold Plaza din Baia Mare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional