Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Immofinanz Group si-a majorat veniturile din Romania

A.D. Companii /

Eduard Zehetner, CEO Immofinanz Group.

Eduard Zehetner, CEO Immofinanz Group.

Fondul austriac de investitii imobiliare Immofinanz Group a obtinut in Romania in anul financiar 2012/2013 (mai 2012 - aprilie 2013) venituri din inchirieri de 49,5 milioane de euro, in crestere de la 47,1 milioane de euro in anul precedent. Rezultatele operatiunilor din Romania s-au ridicat la 28 milioane de euro, potrivit datelor companiei.

La nivel international, Immofinanz Group a realizat in perioada amintita venituri din inchirieri de 655 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de anul precedent.

In acelasi interval, profitul operational (EBIT) al grupului s-a situat la 508,9 milioane euro, in scadere cu 26,6% fata de 2011/2012 (aproape 693 milioane euro), iar profitul net a fost de 110,8 milioane euro, in scadere cu 59%, de la 271,2 milioane euro in anul precedent.

"Scaderea de 160,4 milioane de euro a profitului net s-a datorat in special efectelor pozitive reduse din evaluarea proprietatilor, care, in urma ajustarii efectelor cursului valutar, au scazut cu 170,7 milioane de euro, pana la 37,9 milioane de euro", a precizat Eduard Zehetner, CEO Immofinanz Group.

Cele mai importante obiective pentru anul financiar 2013/14 sunt cresterea substantiala a activitatilor de dezvoltare, generarea de castiguri consistente, precum si crearea unor conditii optime pentru noi activitati in calitate de propulsor al pietei imobiliare.

"Vom continua sa optimizam gestionarea activelor imobiliare prin reducerea spatiilor ramase de inchiriat, atat in fiecare tara cat si pe fiecare sector de activitate, si simplificarea portofoliului prin vanzarea de proprietati in pietele secundare si in segmentele secundare de birouri si retail", a aduagat domnul Zehetner.

Printre cele mai importante active pe care Immofinanz group le detine in Romania se numara cladirile de birouri Iride Business Park, North Center si S-Park din Bucuresti si centrele comerciale Maritimo Shopping Center din Constanta, Polus Center din Cluj-Napoca si Gold Plaza din Baia Mare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional