Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

IMMOFINANZ Group, venituri in crestere in Romania

I.D. Companii /

Veniturile din inchirieri realizate in Romania de grupul de investitii IMMOFINANZ au crescut atingand un total de 23,6 milioane de euro in prima jumatate a anului financiar 2012/13. Suma reprezinta 7,2% din veniturile totale din inchirieri ale Grupului.

In cursul anului precedent au fost realizate venituri de 21,8 milioane de euro.

Rezultatele operatiunilor din Romania au fost in valoare de 16,7 milioane de euro si reprezinta 6,7% din din rezultatele operationale totale ale IMMOFINANZ Group.

Profitul operational inregistrat in Romania era de 45,0 milioane de euro la 31 octombrie 2012 - echivalentul a 13,9% din EBIT la nivelul intregului Grup.

Proprietatile IMMOFINANZ Group in Romania reprezinta 9,7% din portofoliul total al companiei. Grupul detine in Romania 89 de proprietati (18 investitii finalizate, 12 in curs de dezvoltare si 59 de proiecte in curs de analiza), cu o valoare de 1.015,3 milioane de euro (670 milioane - investitiile finalizate, 38 milioane - proiecte in curs de dezvoltare si 307,3 milioane - proiectele in curs de analiza). Portofoliul curent de investitii se compune din noua cladiri de birouri (12,9% din totalul portofoliului de birouri), sase proprietati in zona de retail (9,7% din intregul portofoliu de retail) si trei centre logistice (2,9% din intregul portofoliu de logistica).

La nivel de grup compania a raportat o crestere de 15,1% a veniturilor din inchirieri in prima jumatate a anului financiar 2012/13 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel de la 283,7 milioane de euro compania a ajuns la 326,7 milioane de euro.

In ciuda cresterii veniturilor din inchirieri, rezultatele operationale au scazut cu 7,5% pana la 250,0 milioane de euro comparativ cu prima jumatate a anului anterior. O puternica influenta pozitiva asupra rezultatelor a fost generata de finalizarea proiectelor Silesia City Center si Maritimo Shopping Center. Profitul net a scazut cu 61,0% pana la 103,3 milioane de euro. Dupa ajustarea efectelor negative ale schimbului valutar precum şi ale instrumentelor derivate profitul net a scazut si el cu 51,4% la 114,1 milioane de euro. Acest declin a fost generat de reevaluarea investitiilor in proprietati (ajustate la efectele schimbului valutar), considerabil mai mica in comparatie cu anul precedent. Fluxul de numerar brut a crescut cu 15,0%, la 225,1 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional