Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

IMMOFINANZ s-a listat pe Bursa din Varsovia

A.D. Companii /

Compania imobiliara austriaca IMMOFINANZ s-a listat pe piata principala a Bursei de Valori din Varsovia.

Tranzactionarea actiunilor companiei a inceput de ieri.

"Aceasta listare pe bursa din Varsovia arata angajamentul nostru pentru regiunea Europei Centrale si de Est. IMMOFINANZ este o companie imobiliara est-europeana. Portofoliul nostru de 10,5 miliarde de euro este distribuit pe suprafete aproximativ egale in Estul si Vestul Europei. In acest moment, castigurile noastre sunt semnificativ mai mari in Europa de Est fata de cea din Vest", a precizat Eduard Zehetner, CEO IMMOFINANZ Group.

Listarea pe Bursa de Valori din Varsovia va inlesni activitatea investitorilor polonezi, mai ales a fondurilor de pensii, de a achizitiona actiunile companiei. IMMOFINANZ este de asemenea listata si pe Bursa din Viena.

"Pietele din Europa de Est si expertiza companiilor austriece din aceste regiuni au fost adesea subestimate sau criticate in regiunea anglo-americana, odata cu inceputul crizei economice. De prea multe ori se observa o lipsa de motivare in a examina diferentele dintre tari, marimea lor, datoria nationala si politicile lor economice. Numeroase persoane trec astfel cu vederea ca aceasta regiune se afla inca intr-un proces de crestere mult mai pronuntat comparativ cu regiunea Europei de Vest, iar economiile au ponderi ale datoriilor mult mai scazute", subliniaza domnul Zehetner.

Pe langa Austria si Germania, IMMOFINANZ Group este prezent in Rusia, Polonia, Romania, Republica Ceha, Slovacia si Ungaria.

In Romania, Immofinanz detine un portofoliu imobiliar in valoare de aproximativ 670 milioane de euro. Printre cele mai importante proprietati detinute din Romania se numara cladirile de birouri Iride Business Park, North Center si S-Park din Bucuresti si centrele comerciale Maritimo Shopping Center din Constanta, Polus Center din Cluj-Napoca si Gold Plaza din Baia Mare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional