Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Impact nu va plati deocamdata suma pretinsa de Romconstruct

F.A. Companii /

Dezvoltatorul Impact Developer & Contractor a primit un ragaz de 40 zile pentru plata sumei de 32,45 milioane de lei, pretinse de catre compania Romconstruct, aflata in prezent in insolventa. Pe 19 februarie 2013 va avea loc primul termen de judecata pentru solutionarea apelului declarat de Impact impotriva sentintei civile pronuntate de Tribunalul Bucuresti la sfarsitul lunii octombrie 2012 prin care compania Impact a fost obligata la plata sumei mentionate.

"Stim ca se afla pe rol actiuni ale caror derulare va mai dura, ne luptam insa ca Impact sa isi poata desfasura activitatea in conditii optime si interesele actionarilor sa fie corect protejate. Din acest motiv am avansat cererea de suspendare provizorie, pana la solutionarea apelului si am achitat cautiunea in valoare de circa 667.000 de lei", a declarat Stefan Gheorghiu, managing Director al Impact.

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat provizoriu executarea vremelnica a sentintei anterioare pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii vremelnice a aceleiasi sentinte formulate in cadrul apelului.

"Avem toata increderea ca justetea pozitiilor noastre va fi confirmata si in instanta, iar pana la obtinerea unor sentinte definitive si irevocabile pentru spetele aflate pe rol, avem obligatia de a utiliza toate caile legale pentru a ne putea pune in aplicare planurile de dezvoltare", mai spune Stefan Gheorghiu.

Litigiile dintre Impact si Romconstruct au inceput cu circa 4 ani in urma, ca urmare a nerespectarii de catre Romconstruct a obligatiilor asumate in calitate de antreprenor pentru proiectele Impact, sustin reprezentantii dezvoltatorului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional