Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN PRIMA ETAPĂ A PLASAMENTULUI PRIVATImpact Developer & Contractor a strâns 58,96 milioane de lei

ANDREI IACOMI Ştirile Zilei /

Impact Developer & Contractor a strâns 58,96 milioane de lei

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) a strâns 58,96 milioane de lei în prima etapă a plasamentului privat încheiat în data de 21 ianuarie, a anunţat astăzi compania printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a vândut 84,23 milioane de acţiuni noi, la preţul de 0,7 lei pe titlul, în urma operaţiunii capitalul social al dezvoltatorului imobiliar majorându-se de la 393,75 milioane de lei la 414,8 milioane de lei.

Plasamentul fusese lansat pentru atragerea a cel mult 245 milioane de lei. În vară, acţionarii dezvoltatorului imobiliar aprobaseră delegarea Consiliului Impact să decidă şi să implementeze majorarea capitalului social al companiei prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni. De asemenea, s-a aprobat ca boardul să poată decide restrângerea sau ridicarea dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi pentru subscrierea noilor titluri.

"Majorarea capitalului social are ca scop finanţarea planurilor de dezvoltare ale societăţii şi implementarea strategiei de expansiune la nivel naţional", se arată într-o rezoluţie a Consiliului Impact din luna septembrie a anului trecut.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Impact Developer & Contractor a raportat venituri din vânzarea proprietăţilor de 135,35 milioane de lei, în scădere cu 19% faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, cu 43% sub cel din primele trei trimestre ale lui 2020.

La data de 5 iulie a anului trecut, Gheorghe Iaciu deţinea circa 60% din companie, în timp ce Adrian Andrici avea aproape 16% din Impact Developer & Contractor.

Evaluarea bursieră a Impact Developer & Contractor se ridică la circa 1,13 miliarde de lei.

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional