Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

In vremuri tulburi vanzarile Grupului Praktiker s-au dus la fund

I.D. Companii /

In vremuri tulburi vanzarile Grupului Praktiker s-au dus la fund

Vanzarile Grupului Praktiker au scazut in 2011 cu 7,7% atingand valoarea de 3,18 miliarde euro si o pierdere operationala de 375,1 milioane euro, arata raportul companiei.

Veniturile operationale (EBITA) ale grupului au fost de -375,1 milioane euro, fata de 35,3 milioane euro in 2010. Rezultatul s-a datorat cheltuielilor extraordinare ce s-au ridicat la suma de 313,5 milioane euro.

Datoria neta a companiei la finele anului 2011 era de 351,1 milioane euro.

Acest trend negativ este din nou rezultatul conditiilor economice dificile ce au dominat o mare parte din Europa de est si Grecia. La acest fapt se adauga modificarile strategiei de marketing din Germania, dupa intreruperea campaniilor de discount vanzarile au scazut cu puternic in primele noua luni si s-au stabilizat doar in trimestrul patru. In Germania vanzarile Praktiker in 2011 au scazut la 2,29 miliarde euro, valoare cu 6,7% mai mica decat cea inregistrata in anul precedent (2,452 miliarde euro).

"Anul fiscal care tocmai s-a incheiat a fost cel mai prost pentru Praktiker din 2005. Vanzarile si castigurile au scazut din nou semnificativ chiar daca rezultatul a fost puternic influentat multe cauze extraordinare [...]. Oricum aceasta demonstreaza cat de urgent aveam nevoie de modificarile structurale si strategice pe care le-am initiat acum odata cu lansarea programului de restructurare la inceputul anului", Thomas Fox , CEO Praktiker.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional