Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Investiţii majore în Spitalul Judeţean Buzău, la 50 de ani de la inaugurare

Investiţii /

Investiţii majore în Spitalul Judeţean Buzău, la 50 de ani de la inaugurare

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cea mai mare unitate sanitară cu paturi din Buzău a aniversat, la finalul lunii mai 2024, jumătate de secol de la inaugurare, prilej cu care Claudiu Damian, managerul unităţii din ultimii zece ani, a anunţat că Spitalul Judeţean va beneficia de o serie de investiţii.

    Clădirea în care funcţionează Spitalul Judeţean Buzău a fost construită în doar 14 luni, ca parte a strategiei naţionale ce prevedea ca fiecare judeţ să aibă un spital judeţean, şi a fost dată în folosinţă în 1974. La acel moment, unitatea sanitară avea 714 paturi, iar în prezent, după 50 de ani de funcţionare neîntreruptă, şi-a mărit capacitatea de spitalizare la 914 paturi. Pentru că nevoile judeţului au continuat să crească, managerul Claudiu Damian anunţă că urmează să fie construite unele secţii pentru deservirea noilor terapii de care au nevoie pacienţii din Buzău, iar printre cele mai căutate sunt secţia de palliative şi secţia de recuperare medicală.

    Primul proiect care va demara chiar anul acesta este construcţia unei noi clădiri, în lateralul Spitalului Judeţean, care să deservească secţia de recuperare medicală. Potrivit managerului unităţii medicale, este vorba despre un proiect de 2 milioane de euro.

    "Spaţiile actuale din unitatea medicală nu sunt suficiente pentru recuperarea medicală. Avem o cerere foarte mare pentru recuperarea pacienţilor. Aşa ne-am decis să construim o nouă clădire, mult mai spaţioasă. Va avea 1100 de metri pe nivel, la parter va fi amenajată secţie de kinetoterapie şi recuperare medicală şi la etaj spaţiile administrative. Am propus acest proiect şi am obţinut aprobarea Consiliului Judeţean care va asigura cofinanţarea proiectului finanţat de la Uniunea Europeană", a spus Claudiu Damian, manager Spitalul Judeţean Buzău.

    Tot în curtea Spitalului Judeţean va fi construită o clădire pentru arhivă. Lucrările ar trebui să înceapă spre finalul anului sau cel târziu în 2025.

    "După Revoluţie, legislaţia ne spune că arhiva unei instiuţii nu ar trebui să fie la subsol sau la etaje. În cazul nostru, arhiva e la subsol, drept urmare am fost nevoiţi să ne gândim la un proiect şi să facem o nouă clădire. Proiectul este deja spre avizare, costurile fiind de 300.000 de euro, din fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Buzău", a mai spus Claudiu Damian. De asemenea, la secţia exterioară din comuna Pârscov vor fi făcute noi investiţii. Este vorba despre amenajarea unei secţii de paliative. Noua secţie va avea 20 de paturi şi va fi construită în următorii doi ani, iar investiţia se ridică la 1,5 milioane de euro, din fonduri de europene, iar cofinanţarea va fi asigurată de Consiliul Judeţean Buzău.

    "Ne-am dorit să avem paliaţii pentru că, de fiecare dată când pacientul nu mai era de secţiile Spitalului Judeţean, trebuia să vorbim la alte spitale pentru a ne transfera pacienţii şi, atunci, am vrut să avem secţia noastră pentru îngrijiri paliative. Am găsit o soluţie. La Spitalul de la Pârscov (secţie exterioară a Spitalului Judeţean), unde avem o clădire în conservare, am gândit modernizarea acesteia din temelii şi acolo vom face o secţie de paliative", a mai anunţat Claudiu Damian.

    Pe de altă parte, şi clădirea principală a spitalului va intra în modernizare. Este vorba despre un proiect de reabilitare termică în urma căruia unitatea va căpăta o nouă înfăţişare.

    "Va arăta extraordinar. Dacă se va da drumul la acest proiect chiar aşa va arăta proiectul. Costurile se ridică la câteva milioane de euro, din fonduri europene. În maxim cinci ani lucrările vor fi gata", a spus managerul Spitalului Judeţean Buzău.

    De asemenea, la finalul lunii iunie, la Spitalul Judeţean Buzău va fi inaugurată o nouă Unitate de Primiri Urgenţe. Este vorba despre o clădire, construită de la zero, cu o suprafaţă de 1135 de metri pătraţi. Construcţia are un regim de înălţime S+P (subsol şi parter) şi a fost ridicată în zona parcării din curtea spitalului. Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 25 milioane lei.

    Recent, Consiliul Judeţean a aprobat desfăşurarea unui alt proiect de investiţii la Spitalul Judeţean. Este vorba despre proiectul privind "Consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în contextul pandemiei cauzate de COVID-19", în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020, cu va­loarea totală a investiţiei de 10.239.298,47 lei, inclusiv TVA. Mai exact, prin implementarea acestui proiect s-a urmărit realizarea unor instalaţii şi trasee de gaze medicale noi în cadrul tuturor secţiilor Spitalului Judeţean Buzău.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional