Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

JUDEŢUL MEHEDINŢIMehedinţi a pregătit proiecte de 340 milioane de lei pentru atragerea de fonduri structurale

F.A. Investiţii /

Consiliul Judeţean Mehedinţi

Consiliul Judeţean Mehedinţi

Consiliul Judeţean are la dispoziţie un buget de investiţii de circa 24 de milioane de lei

Consiliul Judeţean Mehedinţi (CJM) a reuşit să pregătească multe proiecte de infrastructură pentru atragerea de fonduri structurale europene. Valoarea totală a investiţiilor este de peste 340 de milioane de lei, iar proiectele au fost depuse în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) Axa 2 Domeniul Major de Intervenţie (DMI) 2.1 "Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane - inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură".

Conducerea CJM ne-a precizat că cel mai costisitor proiect pregătit este reabilitarea DJ606 limita judeţului Dolj - intersecţie DJ566, în valoare totală de 132,2 milioane de lei. Lungimea pe care se va lucra este de 61,5 km. Proiectul este pe locul 6 în lista de priorităţi comunicată de ADR SV Oltenia.

Alt proiect este modernizarea şi consolidarea DJ670 Marga - Baia de Aramă, de circa 35 km. Valoarea investiţiei este de 43,7 milioane de lei. Proiectul este pe locul 4 în lista de priorităţi comunicată de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) SV Oltenia.

Proiectul de reabilitare a DJ606C limita judeţului Dolj - Ţânţaru - Buiceşti DN6 este pe locul 7 în lista de priorităţi a ADR Oltenia. Valoarea investiţiei este de 13 milioane de lei, iar lucrările se vor desfăşura pe aproape 8 km.

Reabilitarea DJ 607C Cireşu - Podeni, în lungime de 12 km, este un proiect ce urmează să fie depus pentru accesarea finanţării. Proiectul de modernizare a infrastructurii de transport a zonei Gemeni, Darvari - Obârşia de Câmp nu a fost selectat de ADR SV Oltenia.

Reabilitarea DJ607 - DN67A Păsărani costă, în total, aproape 47 de milioane de lei. Proiectul era, la finele lunii octombrie, în curs de evaluare la CRESC (n.r. Comitet regional de evaluare a proiectelor).

Buget de investiţii de circa 24 de milioane de lei

CJM are la dispoziţie, pentru acest an, un buget total de 23,88 de milioane de lei. Până în luna septembrie, pentru lucrările demarate de Consiliu, a fost cheltuită suma de 6,7 milioane de lei. Pentru modernizarea drumurilor judeţene a fost alocată suma de 10,38 milioane de lei (cheltuieli de capital) pentru lucrări de investiţii în continuare (1,35 milioane de lei), lucrări noi de investiţii (4,9 milioane de lei) alte cheltuieli de investiţii (studii de fezabilitate, documentaţii tehnice) - 4 milioane de lei.

Conducerea CJM ne-a spus că principalele obiective pentru care au fost demarate lucrări importante în acest an sunt asfaltare DC 58 DJ 670 - Şiroca - Sfodea - Balta poduri beton armat; asfaltare DC 59 DJ 607A - Cerveniţa - Luminc; balastare DJ 607C, consolidare la km 9+000; covor asfaltic DJ 607 DN 67A (Strehaia) - Carceni - Grozeşti - Şuşiţa - Păsărani judeţul Gorj - 25,352 km; covor asfaltic DJ 607C Canton Cireşu - Podeni 11,2 km. Lucrări similare au fost derulate pe DJ 6071A Bala, DJ 607C - DN 56A - Jiana, DJ 606A Plopi - Dumbrava, DJ 563 - DN 56A - Oprişor.

La acestea se adaugă DJ 564 - DJ 562A - Dănceu, consolidare şi refacere corp drum DJ 607A zona Marmanu, precum şi DJ 606B la Podul Grosu.

Multe investiţii sociale

Alte proiecte de investiţii importante aflate în derulare sunt cele ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Este vorba despre Centrul de îngrijire şi asistenţă Strehaia, centrul de integrare prin terapie ocupaţională Burila Mare, corp cantină Pătulele, bloc garsoniere, centru de zi copii 0-3 ani Hinova, centru de îngrijire şi asistenţă Siseşti, centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane cu Alzheimer şi demenţa senilă Cireşu.

De asemenea, se fac investiţii la centrul de persoane cu handicap Pătulele, centrul respiro Ilovăţ, serviciul pentru copilul delicvent Gura Văii, centrul de plasament şi reabilitare pentru copilul cu handicap şi centrul de zi pentru copii şcolari Vânju Mare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional