Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Knauf Gips si-a mentinut pozitia pe piata in 2012

I.D. Companii /

Pe o piata in continua scadere Knauf Gips a reusit sa-si mentina cifra de afaceri. In anul 2012 aceasta s-a ridicat la nivelul anului precedent, cand a depasit 97 milioane de lei.

Piata de gips-carton a fost in 2012 in al patrulea an de scadere consecutiva volumetrica. Anul trecut consumul de placi de gips-carton in Romania a ajuns la o cifra de 2 mp/cap de locuitor pe an.

Mihai Marinescu, director Knauf Gips Romania, a precizat:

"Acest nivel reprezinta un nivel similar cu cel din multe tari din Europa de Vest. Acest fapt demonstreaza ca piata din Romania este matura si are toate premisele pentru o dezvoltare sustenabila a consumului".

La ora actuala consumul de placi de gips-carton se bazeaza pe amenajari si mai putin pe proiecte noi. "Cand si piata de constructii noi isi va reveni si potentialul pietei romanesti va fi foarte interesant la nivel european.", a declarat Mihai Marinescu.

In ceea ce priveste piata ipsosurilor se poate vorbi de o stagnare a consumului, piata nu a mai scazut in anul 2012, s-a mentinut. "Solutiile pe baza de ipsos sunt din ce in ce mai bine primite pe piata si au un ritm de dezvoltare mai bun fata de alte solutii traditionale.", apreciaza Mihai Marinescu.

Consumul pe cap de locuitor in ceea ce priveste ipsosurile este mult mai mic in Romania decat in tarile din proximitate.

"Pe pietele din jur ipsosurile au o istorie mult mai lunga, la noi ipsosurile formulate au patruns pe piata incepand cu anii 2000, este o zona relativ nou dezvoltata pe piata romanesca. Dupa cel de-al doilea razboi mondial au fost produse pe piata numai ipsosuri primitive, neformulate care practic erau neutilizabile pe scara larga.", a precizat Marinescu.

De curand Knauf Gips a lansat in premiera catalogul de produse pe piata gipsului cu preturile aferente. "Informatia in momentul de fata este transparenta si este accesibila in mod public pe piata din Romania. Subiectul preturi a fost un subiect un pic tabu in sensul ca preturile de lista au fost pana acum tinute confidentiale de principalii producatori. Consideram ca piata este in acest moment suficent de matura, suficent de dezvoltata ca sa putem comunica lista de preturi.", considera Marinescu.

Pentru anul acesta managementul Knauf Gips preconizeaza o usoara crestere a cifrei de afaceri.

Compania Knauf Gips activeaza in Romania pe piata produselor din gips: placi din gips-carton, profile, accesorii si mase de spaclu, ipsosuri la sac. Knauf Gips impreuna cu brandul Nordgips sunt principalii furnizori de sisteme uscate pe piata din tara noastra, avand cea mai mare cota de piata pe acest segment. Produsele companiei fac parte din categoria premium. Concurenta principala sunt Grupul Saint-Gobain si mai nou grupul Etex. Piata din Romania este pentru Knauf Gips a doua ca marime din regiune dupa Polonia.

Knauf Gips este principala companie a grupului Knauf in Romania, grupul fiind prezent pe piata din tara noastra de 20 de ani. In Romania sunt active si alte companii ale grupului Knauf: Knauf Insulation, Lasselsberger-Knauf (joint-venture), Knauf AMF, PFT Systems si Norgips. Toate afacerile sunt dezvoltate in regim de management independent. Compania se dezvolta pe baza capitalurilor proprii, nu are nici un fel de credite.

Grupul Knauf este prezent in 78 de tari, la nivel global grupul are o cifra de afaceri de circa 6 miliarde de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional