Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Kuma Romania, business in crestere

I.D. Companii /

Kuma Romania, business in crestere

Kuma Romania, producator local de lavoare, blaturi si mobilier pentru bai si bucatarii, a incheiat anul trecut cu un business in crestere cu 10%.

Camelia Olesen, Director Executiv al Kuma Romania, a declarat:

"Anul trecut, industria de obiecte sanitare a inregistrat o crestere usoara, de 8% la nivel local, dar si pe piata nordica, unde exportam cea mai mare parte a productiei. Semnalele sunt pozitive, iar planurile noastre din acest an sunt corelate cu aceasta tendinta de crestere."

In acest context, Kuma are in vedere construirea unei noi sectii de turnat lavoare standard in cadrul fabricii din Banesti. Aceasta va avea o capacitate totala de 150 de lavoare pe zi.

Crestere cu 10% a cifrei de afaceri

Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat in 2012 la 3 milioane de euro, in crestere cu 10% in comparatie cu anul precedent.

"Pentru anul acesta estimam o mentinere a cifrei de afaceri la nivelul lui 2012. Ca si anul trecut, si in 2013, 80% din livrari vor fi realizate catre export, doar 20% fiind realizate pentru piata interna", a mai spus reprezentanta companiei.

Romanii raman la modelele clasice

Referitor la principalele tendinte de anul acesta in domeniul lavoarelor pe piata locala vor fi favorite, in continuare, modelele cu forme organice. Cu toate acestea, romanii se vor orienta tot catre produsele in nuante deschise, chiar daca pe piata scandinava sunt la mare cautare cele in nuante puternice, inchise.

Pe piata romaneasca, cele mai cumparate produse din gama Kuma pe segmentele comercial si office building sunt lavoarele lungi cu mai multe boluri turnate. Cand vine vorba de clientii finali, acestia sunt interesati de modele deosebite, special adaptate nevoilor proprii, menite sa aduca o schimbare in baie sau bucatarie.

Kuma Romania este o companie romano-daneza lansata pe piata locala in 1998. Prima linie de productie a fost inaugurata la Campina in 1998, pentru ca in 2006 compania sa se mute in Banesti odata cu finalizarea primei investitii de tip greenfield in valoare de 2 milioane de euro.

La intrarea pe piata locala, cifra de afaceri a Kuma Romania era de 50.000 de dolari.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional