Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

La sfârşitul anului, "Fabryo" urmăreşte să obţină o cotă de piaţă de minim 24%

Cornelia Angelescu Companii /

Doamna Aliz Kosza este director general executiv Fabryo Corporation. S-a născut la Miercurea Ciuc-Harghita. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Cluj şi a obţinut 14 specializări în diferite domenii de business. Hobby: cultura orientală şi călătoriile.

Doamna Aliz Kosza este director general executiv Fabryo Corporation. S-a născut la Miercurea Ciuc-Harghita. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Cluj şi a obţinut 14 specializări în diferite domenii de business. Hobby: cultura orientală şi călătoriile.

Articol preluat din ziarul Bursa

În anul 2009, Fabryo Corporation a marcat o creştere semnificativă a cotei de piaţă pe segmentul retail, ajungând la 20,%, conform studiilor MEMRB, faţă de 14,7%, în 2008. A fost rezultatul vânzărilor nete pe produsele decorative, care au cres-cut cu 4% pe fondul unei pieţe în scădere cu peste 20%.

Fabryo, companie cu capital integral suedez (acţionar unic fiind Fondul de Investiţii Oresa Ventures), produce exclusiv pentru piaţa locală şi nu produce mărci private pentru alte companii. În ultimii doi ani, compania şi-a "periat" portofoliul, urmărind să producă numai pentru piaţa de produse decorative: vopsele lavabile, tencuieli, amorse, emailuri, lacuri.

Compania deţine cea mai mare platformă de producţie din domeniul vopselelor din Europa de Sud-Est, construită în urma unei investiţii de peste 15 milioane euro, finalizată în 2007, la Po-peşti-Leor-deni, Ilfov.

Aliz Kosza a precizat: "În numai doi ani, de pe locul trei, în 2007, noi am ajuns numărul unu, în 2009, şi pe piaţa de retail, nu numai în clasamentul producătorilor. Avem cea mai solidă reţea de distribuţie, care alături de investiţiile consistente în marketing şi comunicare şi de lansarea unor produse cu beneficii, au contribuit toate la rezultate peste evoluţia pieţei".

În 2009, compania şi-a revigorat strategia stabilită în 2008, lansând 20 de produse şi extensii de gamă în segmentele de vopsea, lacuri şi tencuieli şi înlocuind toate ambalajele produselor Savana, Savana cu teflon şi Innenweiss. Investiţiile totale ale companiei s-au ridicat la peste 1 milion de euro în 2009, acoperind programe de marketing şi de promovare pe toate canalele de vânzare.

Fabryo nu exportă niciunul dintre produsele sale. "Nu ne interesează la acest moment exportul. Vrem să fim lider absolut pe piaţa locală. Dacă se vor ivi oportunităţi deosebite de export, le vom analiza la momentul respectiv", ne-a spus Aliz Kosza.

Directorul general executiv ne-a comunicat că Fabryo Corporation a pus în practică un program de eficientizare pentru creşterea productivităţii şi profitabilităţii, renunţând la majoritatea produselor non-core (antigel, produse auto etc.). Continuarea optimizării portofoliului a determinat o scădere asumată a cifrei totale de afaceri de aproximativ 7% în 2009, dar a asigurat, în acelaşi timp, o creştere a vânzărilor la produsele core, a profitului din operare, a profitului net şi a sporit pro-ductivitatea muncii cu 14%.

Aliz Kosza a precizat: "În 2010 am pornit în forţă. Încă din ianuarie sunt în derulare proiecte în vederea pregătirii pieţei pentru sezon: instalăm peste 150 de maşini de colorat până la sfârşitul lunii martie, urmează lansări de produse noi, inovatoare şi investiţii de peste un milion de euro în promovarea mărcilor şi produselor noastre. Obiectivul nostru principal este creşterea în continuare a cotei de piaţă şi a profitabilităţii, ţinta minimă fiind de 24% cota de piaţă în retail, la finalul lui 2010".

Compania deţine o reţea de aproa-pe 600 de puncte de colorare, cea mai extinsă capacitate de colorare din piaţă. Portofoliul companiei include vopsele, lacuri, emailuri, amorse şi grunduri, comercializate sub mărcile Savana, Innenweiss şi Rost.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional